Gemeente Stein


Inrichting 30 km zones
23-08-2004

Onlangs is door medewerkers van de gemeente Stein geconstateerd dat een 30 km bord in de Woeringenstraat in Nieuwdorp is geplaatst. Wie dit bord geplaatst heeft is onduidelijk, feit is wel dat dit niet door de gemeente is gebeurd. Daarom zal het bord verwijderd worden. Uiteraard is het niet toegestaan dat bewoners zelf verkeersborden in hun straat ophangen.
Enkel de gemeente zelf is bevoegd om borden te plaatsen.

Snelheidsremmende maatregelen
Bij de gemeente krijgen wij regelmatig verzoeken van inwoners om het nemen van snelheidsremmende verkeersmaatregelen. Iedereen van ons wil graag wonen in een verkeersleefbaar en verkeersveilig gebied.

Sinds de vaststelling door de gemeenteraad van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) in het jaar 1997, werken wij aan de verbetering van de verkeersveiligheid van onze gemeente. Een van de punten van het GVVP is het aanwijzen en vervolgens inrichten van de 30 km/h gebieden.

Wijkindeling en prioritering
De gemeenteraad heeft ook de wijkindeling en prioritering van deze inrichting vastgesteld. Deze prioritering is ontstaan als gevolg van het onderzoek naar objectieve en subjectieve gegevens ten aanzien van de verkeers(on)veiligheid.

De wijk Nieuwdorp staat in het jaar 2005 op de planning. Ook de Woeringenstraat wordt dan ingericht als 30 km zone. Dit houdt in dat behalve borden ook diverse verkeersremmende maatregelen worden aangebracht, dan pas is de straat ingericht als 30 km zone. Met als doel de snelheid inderdaad omlaag te krijgen. Zodat ook deze buurt een stuk verkeersveiliger wordt.