Proximus


Rapport Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2003

"Proximus is zich bewust van zijn verankering in de Belgische samenleving en wil dan ook bij de categorie bedrijven horen die - overal ter wereld - in hun activiteiten blijk geven van maatschappelijk verantwoorde praktijken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat in België nog in de kinderschoenen. Andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, liggen voorop en tonen hoe het moet... Maar het onderwerp komt steeds vaker aan bod in de debatten en MVO is een Europese prioriteit sinds de publicatie van het Groenboek over de sociale verantwoordelijkheid van bedrijven in 2001.

Sinds 2003 is Proximus actief lid van Business & Society, een netwerk voor ondernemingen die maatschappelijk verantwoord ondernemen willen promoten en integreren in hun activiteiten
(beleid/processen/operaties), om zo bij te dragen tot duurzame ontwikkeling en menselijke vooruitgang.

"Op een verantwoorde manier werken", wat betekent dat voor ons ? Het wil zeggen dat we binnen onze missie - een netwerk en producten en diensten van hoge kwaliteit ontwikkelen - ook oog hebben voor andere aspecten. Zo zijn het leven van onze medewerkers en hun gezinnen, de plaatselijke gemeenschap en de samenleving in de brede zin van het woord ook belangrijke aandachtspunten voor Proximus.

Daarom stellen we sinds tien jaar alles in het werk om onze activiteiten uit te voeren met respect voor de gezondheidsnormen en het milieu.

En het is ook daarom dat Proximus in 2002 een Stichting in het leven heeft geroepen, om de traditie van hulp aan minder bevoorrechte mensen in België verder te zetten. Deze Stichting is onafhankelijk, maar vraagt de mening van medewerkers en klanten van de onderneming. Want dat de Proximus Foundation bestaat, is vooral aan hen te danken.

Zoals u op de volgende pagina's kunt lezen, heeft Proximus tijdens zijn eerste 10 jaren op de Belgische markt zijn maatschappelijke rol gespeeld via een aantal initiatieven en acties. Dit rapport is het eerste in een hopelijk lange reeks, waarin we het over succesvolle projecten zullen hebben, niet zozeer voor Proximus op zich, maar voor onze omgeving, het milieu en mensen in nood."

Philippe Vander Putten
Chief Executive Officer Belgacom Mobile

U kan het Rapport Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 2003 downloaden.
U dient wel over het programma Acrobat Reader te beschikken dat u gratis via de site van Adobe kan downloaden.

© Copyright 2004 Proximus. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke vermeldingen - Bescherming van de levenssfeer - Bedrijfsgegevens - Over onze site