Ingezonden persbericht


Gezamenlijke ontwikkeling en verkoop van personal-netwerkoplossingen Maxtor, toonaangevend leverancier van harddisks en opslagproducten voor bedrijven en consumenten, en Linksys® gaan samenwerken aan de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën. Linksys is een divisie van Cisco Systems en wereldwijd aanbieder van breedband, draadloze en netwerk hardware voor de consumentenmarkt, kleine bedrijven en bedrijven aan huis (SOHO). Doel is samen oplossingen op de markt te brengen die het voor consumenten eenvoudiger maken hun personal en entertainment-content te beheren, uit te wisselen en af te spelen. Als leidende partijen in personal storage en thuisnetwerken delen Maxtor en Linksys een visie op veelzijdige, content-gerichte netwerken waarin gezamenlijke gegevens eenvoudig toegankelijk zijn.
Maxtor en Linksys gaan ook de verkoop van elkaars producten promoten, te weten de Maxtor OneTouch? externe harddisk en de vandaag aangekondigde Linksys® Network Storage Link? (NSLUS). In combinatie met de Storage Link op een bekabeld of draadloos thuisnetwerk kan de Maxtor OneTouch-drive fungeren als centrale storage-oplossing, waarop alle netwerkgebruikers hun gegevens en digitale content, zoals foto's, muziek en andere multimediabestanden, kunnen opslaan en uitwisselen. De Maxtor OneTouch-drive is via een van de twee USB-poorten op de Linksys Network Storage Link aangesloten, terwijl de Storage Link weer met een router is gekoppeld, aldus connectiviteit biedend met andere apparaten in het thuis- of kleine bedrijfsnetwerk.
Volgens onderzoeksbureau In-Stat/MDR is 2004 een jaar van sterke groei in home-networking. Het aantal entertainment-aansluitingen zal in 2004 verdubbelen en in 2005 de 50-miljoengrens doorbreken, zo wordt verwacht. "De samenwerking tussen Maxtor en Linksys bundelt de krachten van twee bedrijven met een indrukwekkende staat van dienst in consumentenoplossingen en getuigt van de snelgroeiende vraag bij eindgebruikers naar complete home-entertainment-distributie en -opslag," zegt Mike Wolf, hoofdanalist bij In-Stat/MDR.
"Linksys is de leider op de markt voor thuisnetwerken en we zijn dan ook opgetogen over deze samenwerkingsovereenkomst," zegt Mike Cordano, bij Maxtor wereldwijd verantwoordelijk voor de verkoopoperaties. "Thuisnetwerken genereren gezien de explosieve groei van digitale content belangrijke nieuwe opslagkansen. Maxtor blijft zich sterk maken voor de ontwikkeling van innovatieve personal storage-oplossingen om zo consumenten thuis in staat te stellen multimedia content te creëren, uit te wisselen en af te spelen. Met onze gezamenlijke marktinspanningen en technologieën kunnen we die gebruikers nu en straks eenvoudige en elegante oplossingen bieden," aldus Cordano.
"Door de samenwerking met Maxtor kunnen we onze gezamenlijke klanten beter informeren over producten en het gebruik ervan," vertelt Steve Troyer, directeur productmarketing van Linksys. "De combinatie van de Maxtor OneTouch USB-drives en onze Storage Link verruimt de mogelijkheden van het thuisnetwerk door alle gebruikers mogelijkheden voor betaalbare opslaguitbreiding en content-uitwisseling te bieden. Zo stimuleren we samen gebruiksvriendelijke, betaalbare netwerkopslag."
Ga voor meer informatie over de Maxtor OneTouch drives naar www.maxtor.com. Meer gegevens over de Linksys Network Storage Link zijn te vinden op www.linksys.com.

Over Linksys
Linksys, een divisie van Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO), werd opgericht in 1988 en is wereldwijd leider op het gebied van draadloos en ethernet netwerken voor zowel consumenten als gebruikers in de kleinzakelijke markt. Linksys streeft naar eenvoudig en betaalbaar gebruik van netwerken voor haar klanten door het ontwikkelen van innovatieve, bekroonde producten die naadloos aansluiten op verscheidene apparaten en applicaties. Linksys biedt gratis productondersteuning aan al haar klanten. Kijk voor meer informatie op www.linksys.com.

Over Maxtor

Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatieopslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC's, servers met Intel-processoren en consumentenelektronica producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York.

Noot aan de redactie,

Ingezonden persbericht