Politie Zaanstreek-waterland


Purmerend
Inbraken opgelost
Naar aanleiding van een serie inbraken in Purmerend in juni van dit jaar heeft de politie een nader onderzoek ingesteld waardoor ten minste 22 woninginbraken lijken opgelost. De zaak kwam aan het rollen na de aanhouding van een 38-jarige Italiaanse man die verdacht werd van een woninginbraak in de Basisveenstraat op 8 juni 2004. Door onderzoek van de technische recherche en het woning inbraken team en de wijkteams kunnen 15 woninginbraken in de wijk de Gors te Purmerend, zes in Monnickendam en één in Landsmeer, gepleegd in de periode mei tot en met juli, aan deze verdachte worden gekoppeld. Bij de inbraken werden regelmatig auto's gestolen. De meeste van deze auto's zijn teruggevonden. De man werd in juni heengezonden maar is na een inbraakpoging in Weesp overgedragen aan de Politie Zaanstreek - Waterland voor nader verhoor. In opdracht van justitie wordt DNA van de man afgenomen.

16:35 22-AUG-04
LANDSMEER, VAN BEEKSTRAAT

Vuurwapens blijken nep

Een 19-jarige man en een 16-jarige jongen uit Landsmeer zijn door de politie aangehouden omdat zij gezien waren met een vuurwapen. In de auto van de 19-jarige troffen de agenten drie op vuurwapens gelijkende voorwerpen aan. Het bleken namaakwapens te zijn die door de oudste van de twee tijdens zijn vakantie in Kroatië zijn aangeschaft. De wapens zullen door de politie worden vernietigd en de jongemannen konden na verhoor en met een bekeuring naar huis.

07:36 23-AUG-04
ZAANDAM

Naaktloper aangehouden

Een 59-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden omdat hij naakt over de openbare weg aan het wandelen was. Op het moment dat de man een politieauto aan zag komen ging hij zijn huis binnen en deed hij na aanbellen aangekleed open. In eerste instantie is de man, die onder invloed van alcohol was, door de agenten vermanend toegesproken maar toen hij voor de tweede keer in zijn blootje aan de wandel ging was de maat vol en moest hij mee. Als de man weer nuchter is zal hij worden gehoord ter zake schennis van de eerbaarheid.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-230804

19:00-21:15 21-AUG-04
ZAANDAM, DE WEER
Alcoholcontrole
Zaterdagavond hielden drie medewerkers van het verkeershandhavinsteam een alcoholcontrole op De Weer in Zaandam. In totaal werden 68 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had (teveel) gedronken. Wel werden tijdens de controle twaalf mensen bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Na middernacht werd op de dr J M Den Uylweg nog een alcoholcontrole gehouden. Hier werden 38 bestuurders aan de kant gezet. Ook zij konden allemaal weer snel doorrijden.
Zondagmiddag werden tijdens een verkeerscontrole op de Hoofdtocht vijftien boetes uitgedeeld voor te hard rijden (13x) en het niet dragen van de gordel (2x). Ook werden drie bromfietsers bekeurd voor het rijden op een opgevoerde bromfiets(2x) en het niet dragen van een helm.

22:00-23:45 21-AUG-04
PURMEREND, PURMERSTEENWEG, WATERLANDLAAN
Controle op alcohol, snelheid en dragen van de gordel
Zaterdagavond hielden drie medewerkers van het verkeershandhavinsteam alcoholcontroles op de Purmersteenweg en de Waterlandlaan in Purmerend. In totaal werden 51 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had (teveel) gedronken. Tijdens de controles werd ook op snelheid en het dragen van de autogordel gelet. Op de Waterlandlaan reden negen bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur. De hardrijders ontvangen over enkele weken een boete. Twaalf mensen die geen gordel droegen, ontvingen direct een boete.

01:53 21-AUG-04
VOLENDAM, VAL VAN URK
Teveel gedronken
Op de Val van Urk in Volendam werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een 48-jarige man uit Volendam aangehouden. De man zat met drank op achter het stuur. Hij had meer dan twee keer zoveel drank op als toegestaan. De bestuurder kreeg een proces-verbaal en mocht vijf uur lang geen enkel motorvoertuig besturen. De Volendammer kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro.
In Edam werden in de nacht van zaterdag op zondag twaalf bestuurders op het rijden onder invloed gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken.

08:21 21-AUG-04
ZAANDAM, THORBECKEWEG

Drankrijder valt door de mand

Op de Thorbeckeweg in Zaandam heeft de politie zaterdagochtend een 43-jarige man uit Duitsland aangehouden omdat hij met drank op achter het stuur zat. Agenten kregen een melding van een automobilist die onder invloed van alcohol verkeerde. De man had koffie gehaald bij het benzinestation en had daar de aandacht getrokken door zijn agressieve optreden en de alcoholwalm die om hem heen hing. Agenten zagen de man al snel rijden en zetten hem aan de kant. Een ademtest wees uit dat de bestuurder inderdaad de alcohollimiet had overschreden. Hij kreeg een boete, die hij direct moest betalen, en een rijverbod van drie uur.

05:30 22-AUG-04
PURMEREND, BRANTJESSTRAAT

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Zondagochtend is door de politie het rijbewijs ingevorderd van een 44-jarige bestuurder uit Purmerend. Agenten zagen een auto met hoge snelheid over de Waterlandlaan rijden en rechts een auto inhalen en besloten de bestuurder aan de kant te zetten. Een blaastest gaf aan dat de man veel teveel had gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat de automobilist maar liefst drie keer de limiet had overschreden. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.

05:30 22-AUG-04
ZAANDAM, PERZIKKRUIDWEG

Onder invloed

Zondagochtend werd een 38-jarige man uit Zaandam op de Perzikkruidweg in zijn woonplaats aangehouden. De man had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

20-22 AUG-04
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES
Vijf radardetectoren in beslag genomen
Tijdens verschillende onopvallende surveillances heeft de politie afgelopen weekend vijf radardetectoren in beslag genomen. Met behulp van een radardetector-detector in de politieauto kon de aanwezigheid van de verklikkers gemakkelijk worden vastgesteld. Op de Provincialeweg in Zaandam en Krommenie moesten een 42-jarige vrouw uit Bergen en een 37-jarige man uit Joure de in de auto ingebouwde apparaten demonteren en inleveren. In Assendelft werd een 52-jarige man uit Landsmeer op het bezit van een detector betrapt en een vierde automobilist, een 59-jarige man uit Raerd, werd zaterdagmiddag op de A7 in Zaandam aan de kant gezet. Ook op de A7, in Wijdewormer, reed zondag een 37-jarige man uit Ijsselstein met een radardetector. Allen deden afstand van de verboden apparatuur en ontvingen een boete van 250 euro.

13:30-15:45 21-AUG-04
PURMERLAND

40 km per uur te hard

In Purmerland werden weggebruikers zaterdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 90 km per uur. Van alle bestuurders reed zeven procent harder dan de toegestane 50 km per uur.


---- --