Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


23 augustus 2004


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft zondagmorgen op de A1 een 42-jarige automobilist uit Lemelerveld aangehouden die onder invloed van alcohol reed. Een medeweggebruiker had het vermoeden dat de automobilist voor hem onder invloed van alcohol was en belde de politie die de man aanhield en controleerde. De politie constateerde dat de man uit Lemelerveld onder invloed van alcohol was en bracht hem over naar het politiebureau aan de Vosselmanstraat. Ademanalyse wees uit dat de man een alcoholpromillage van 1,7 had. De politie gaf de automobilist een proces-verbaal, vorderde zijn rijbewijs in en gaf hem een rijverbod.


APELDOORN - Diefstal van auto


Onbekenden hebben in het weekeinde vanaf de Linie een auto gestolen. Het gaat om een witte Opel Astra met het kenteken ZL-LJ-35. De 34-jarige Apeldoornse eigenaar deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Inbraak in bedrijf


Onbekenden hebben in het weekeinde ingebroken in een bedrijf aan de Laan van Spitsbergen dat tevens als woning wordt gebruikt. De dieven kwamen via het dakterras van de bovenwoning het pand binnen en namen uit een kluis in het kantoorgedeelte een hoeveelheid geld mee. De dieven maakten er tijdens hun 'werkzaamheden' een enorme puinhoop van. Bovendien werden uit de woning een videorecorder en enkele sieraden gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


---- --