---

Kamervragen en antwoorden
---

Antwoord op vragen van de leden Eijsink en Van Heemst over het veteranenbeleid (2030418100)

23-8-2004 14:45:00

Hierbij bied ik u aan de antwoorden op de vragen van de leden Eijsink en Van Heemst over het veteranenbeleid (ingezonden 16 juli 2004).

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE

1. Bent u nu wel bereid voor het te voeren selectie-, opleiding- én veteranenbeleid consequenties te trekken uit recente geweldsdelicten waarbij oud-militairen betrokken zijn die actief deelgenomen hebben aan vredesmissies of speciale operaties?

2. Zo ja, tot welke consequenties zal dit voor het te voeren beleid gaan leiden en welke stappen zult u concreet reeds op korte termijn daartoe gaan.

Nee. Ik zie thans geen aanleiding voor extra onderzoek of evaluatie naar aanleiding van deze incidenten. In dit verband verwijs ik naar de antwoorden op de vragen van de leden Eijsink en Van Heemst van 17 maart jl.

3. Welke beleidsconclusies heeft u nu reeds getrokken uit het "advies veteranenbeleid" van luitenant-generaal b.d. De Veer, dat u op 13 juli jl. de Kamer heeft toegezonden?

Ik heb nog geen beleidsconclusies getrokken. Eerder is al geantwoord dat u in de Personeelsbrief, die de derde dinsdag van september aan het Parlement zal worden aangeboden, nader zult worden geïnformeerd over mijn beleidsvoornemens naar aanleiding van het advies over de veteranenzorg van luitenant-generaal b.d. De Veer.

4. Waarom heeft u wel een eerste inhoudelijke reactie op dit advies gegeven aan de media maar verwijst u in uw aanbiedingsbrief bij dit advies aan de Tweede Kamer voor uw reactie naar de personeelsbrief die de Kamer pas op Prinsjesdag 2004 zal ontvangen?

Het is niet mijn bedoeling geweest een eerste inhoudelijke reactie te geven op het uitgebrachte advies. Mijn toespraak bij de aanbieding van het advies veteranenzorg betrof een eigen weergave van de gedane aanbevelingen en werd afgesloten met de opmerking dat het advies zorgvuldig zal worden bestudeerd en dat het Parlement over de beleidsvoornemens zal worden geïnformeerd in de Personeelsbrief.

Nieuws Nieuwsberichten