Partij van de Arbeid


Stafdienst Voorlichting telefoonnummer 070-3183040


Den Haag, 23 augustus 2004


Vragen van de leden Van Dijken en Dijksma (beiden PvdA) aan de staatssecretaris van Financien en de staatssecretaris van VWS over de gevolgen van het afschaffen van het grijze kenteken voor gehandicapte Nederlanders met een aangepaste auto


1. Bent u beide betrokken geweest bij de besluitvorming aangaande het afschaffen van het grijze kenteken? Zo ja, hebt u zich beiden gerealiseerd dat 14000 gehandicapte Nederlanders met een aangepaste auto een grijs kenteken voeren? Zo nee, waarom niet?


2. Heeft de coördinerend bewindspersoon voor gehandicaptenbeleid enige rol of bevoegdheid binnen het kabinet? Hoe wordt door de coördinerend staatssecretaris voorkomen dat een gebrek aan interne communicatie tussen departementen, of een gemis aan de juiste informatie bij departementen over gehandicapten en hun belangen, leidt tot voorstellen waarvan deze groep de dupe is?


3. Welke oplossing hebt u voor de gehandicapte houder van een grijs kenteken in petto?*1 Bent u bereid om de Kamer hiervan op de hoogte te stellen?


1* RTL nieuws, 20 augustus 2004