QUASAR

Ignis eerste schoonheidssalon voor mannen in Nederland

Mannen mogen mooier. Sinds enige tijd is in Brabant met dit credo de eerste schoonheidssalon voor mannen gestart. Hiermee wordt een trend bevestigd. De toename van mannen naar schoonheidssalons is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Drempel vormde daarbij de gerichtheid van schoonheidssalons op vrouwen. Meestal worden -als het ware- mannen er bij gedaan. Het nieuwe initiatief is een mannenzaak. Hoewel vrouwen er ook welkom zijn.

Ignis is opgericht door Eric van Hulten, die in zijn leven altijd drogist is geweest. Van Hulten zag hoe steeds meer mannen op zoek waren naar professionele lichamelijke verzorging, en de drempel van het traditionele schoonheidsinstituut niet over durfden. Van Hulten bemerkte ook dat vooral homoseksuele mannen uiteindelijk de stap waagden naar de traditionele schoonheidssalons, al was het niet van harte. Om drempel naar persoonlijke verzorging van mannen te verlagen, startte van Hulten met Ignis. Bij het opzetten en professionaliseren van Ignis, en het verkrijgen van de juiste certificaten, kon van Hulten dankbaar gebruik maken van zijn opleiding als drogist. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij aanvankelijk veel homoseksuele klanten kreeg. Uiteindelijk bleek dat Ignis voor alle mannen een schot in de roos was.

Van Hulten heeft in amper twee jaar tijd zijn klantenbestand zien verdrievoudigen. Tegenwoordig bezoeken zelfs vrouwen de schoonheidssalon. Als doelstelling voert Ignis, de drempel te verlagen voor mannelijke huidverzorging. In deze nieuwe eeuw herleeft in feite een nieuwe renaissance. Met veel dogmas worden afgerekend, en oude gewoonten vervangen door nieuwe. Wat bij de Grieken al heel gebruikelijk was, keert nu terug in opvattingen en gebruiken. Met name in de diverse schoonheidsinstituten, die tegenwoordig steeds meer te bieden hebben op het gebied van persoonlijke verzorging. Van Hulten wijst er ook op, dat schoonheidsbehandeling niet het enige is dat Ignis aanbiedt. Het gaat om de totale balans, van lichaam en geest. Een balans die tegenwoordig in toenemende mate door de moderne mens wordt gezocht. Steeds meer wordt duidelijk dat na een eeuw van cognitieve bewustwording, een tijdperk is aangebroken voor het hervinden van balans. Daarbij worden de emotionele- en spirituele aspecten van de menselijke hersenhelft gecombineerd en samengevoegd met de cognitieve delen. Hieruit ontstaat een nieuw perspectief en een andere dimensie van leven.

Hoewel van Hulten er niet prat op gaat, is hij met zijn Ignis ook nog de eerste die daadwerkelijk een zogenaamde power behandeling kan geven. Wie dat wil meemaken moet een introductie massage ondergaan. Hierbij wordt extra energie afgegeven waardoor de energiereserves na een behandeling nog dagenlang aangevuld blijven. Het herontdekken van schoonheid, energie, en balans is nog in de kinderschoenen, maar overduidelijk in progressie.


--einde persbericht--

Inlichtingen: Ton Plekkenpol, 06 54 905 302 of responderen op deze email!

23 aug 04 16:00