Gemeente Delfzijl

Persbericht

23-08-2004
Strand van Delfzijl weer open

INFORMATIE

Het strand van Delfzijl is weer open. De heer A.J. Huisman, loco-burgemeester van de gemeente Delfzijl, heeft hiertoe vanmiddag besloten. Het bedrijf Leemans Speciaalwerken BV uit Vriezenveen heeft het strand vandaag veilig verklaard. Er zijn op een vanochtend gemaakte scan geen verstoringen van betekenis meer te zien. De hekken rondom het strand worden vanmiddag nog verwijderd. De graafmachines, de keet en de munitieopslagplaats worden de komende dagen weggehaald.

In totaal is er 5200 kubieke meter zand gezeefd. Tijdens de schoonmaakactie zijn er twee pantsergranaten gevonden en circa 35 kubieke meter puin. Bovendien zijn er zestig zwerfkeien uit de ijstijd gevonden. De werkzaamheden hebben in totaal vier weken geduurd.

Op donderdag 22 juli 2004 is gestart met het afgraven en zeven van het strand. Het college van burgemeester en wethouders heeft uit voorzorg na vondst van explosieven op 31 mei 2004 hiertoe besloten. Het Explosieven Opruimingscommando heeft uit het oogpunt van veiligheid voor het publiek aanbevolen het strand af te laten graven en het zandpakket te laten zeven.