Politie Gelderland-Zuid

Politie rondt onderzoek Anton Damen af

Nijmegen 23-08-2004 - 05)

De politie rondt het onderzoek naar de dood van Anton Damen af. Afgelopen donderdag, 19 augustus, moest de 31-jarige verdachte uit Zeist zich voor de raadkamer verantwoorden. Door de raadkamer is de gevangenhouding bevolen ter zake doodslag. De politie werkt aan de afronding van het dossier dat aan de officier justitie wordt verzonden.

Op donderdag 12 augustus meldde de 31-jarige inwoner van Zeist zich bij de politie. De man gaf aan verantwoordelijk te zijn voor de dood van Anton Damen. Tijdens het verhoor verklaarde de 31-jarige man dat hij in de nacht van donderdag 22 juli op vrijdag 23 juli, tijdens de Vierdaagsefeesten, in de binnenstad van Nijmegen Anton ontmoette. Hij ging mee naar het huis van Anton aan de Jacob van Lennepplaats in Nijmegen om daar te slapen. In de woning ontstond een woordenwisseling waarna hij Anton heeft geslagen. Hierna verliet de 31-jarige man de woning. Hij was in de veronderstelling dat Anton nog leefde. Anton overleed aan het letsel dat hem was toegebracht.

Op woensdagavond 28 juli trof de politie het lichaam van Anton aan in zijn woning. Hierna startte een grootschalig onderzoek waaraan twintig rechercheurs werkten.