Persberichten 23 augustus 2004

's-Hertogenbosch 23-08-2004

DAKLOZENKRANT AFGENOMEN

's-Hertogenbosch - Een 34 en 37 jarige man uit Den Bosch zijn op 22 augustus 2004 aangehouden ivm diefstal van enkele daklozenkranten van een 50 jarige verkoopster. De vrouw liep omstreeks 16.00 uur op de Torenstraat te Den Bosch de krant te verkopen, toen de mannen haar sommeerden een krant te geven. Toen de vrouw dat niet deed, pakten ze de kranten af.

RIJDEN ONDER INVLOED

's-Hertogenbosch - Een 26 jarige automobilist uit Rotterdam is op 22 augustus 2004 bekeurd voor rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 19.15 uur op de Bruistensingel te Den Bosch. Toen de man gevraagd werd mee te werken aan de blaastest, vluchtte de man weg door een sloot in te springen en naar de overkant te zwemmen. Hier kon de man worden aangehouden. Op het bureau weigerde hij de medewerking aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

VECHTEN OP OPENBARE WEG 's-Hertogenbosch - Een 32 en 26 jarige man uit Vught zijn op 22 augustus 2004 omstreeks 20.30 uur aangehouden op de Markt te Den Bosch ivm vechten op de openbare weg. De mannen hadden onenigheid met een meisje en hierbij zijn over en weer klappen gevallen. Bij de aanhouding van de mannen, verzette de 32 jarige zich.

BUSJE TRAANGAS INBESLAGGENOMEN

's-Hertogenbosch - Bij een 22 jarige automobilist uit Litouwen is op 23 augustus 2004 omstreeks 01.10 uur een busje traangas inbeslaggenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De politie ontdekte het busje traangas tijdens een verkeerscontrole op de Maaspoortweg te Den Bosch.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Boxtel - Een 56 jarige vrouw uit Boxtel is op 23 augustus 2004 aangehouden ivm diefstal van een flacon doucheschuim twv 3 uit een winkel aan de Oosterhof te Boxtel.

VERDACHTEN BELEDIGING AANGEHOUDEN

Sint Oedenrode - Een 22 jarige man uit Sint Oedenrode is op 23 augustus 2004 omstreeks 02.40 uur aangehouden ivm belediging van twee politiemensen. De man mocht een horecagelegenheid aan de Kofferen te Sint Oedenrode niet meer naar binnen omdat deze gesloten was en toen hij door de politie werd weggestuurd, beledigde hij de politiemensen. Een 21 jarige man uit Sint Oedenrode bemoeide zich met de aanhouding en toen hij weggestuurd werd, beledigde hij eveneens de politiemensen. Hierop is hij ook aangehouden.
Een 18 jarige jongen uit Sint Oedenrode, die zich ook met de aanhouding bemoeide, is aangehouden voor het belemmeren van de politiemensen bij de aanhouding.Op de Markt te Sint Oedenrode is op 23 augustus 2004 omstreeks 04.25 uur een 36 jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden ivm belediging van de politiemensen. Hij werd bekeurd voor wildplassen op de Markt.

MAN EN VROUW GEWOND BIJ EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL

Venhorst Een 77-jarige man uit Schaijk en zijn 76-jarig echtgenote zijn zondagmiddag bij een eenzijdig verkeersongeval op de Grote Baan in Venhorst gewond geraakt. Zij reden met hun auto komende uit de richting van Venraij toen zij door nog onbekende oorzaak van de weg raakten. De auto kwam tegen een boom tot stilstand.

Beide slachtoffers zaten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Behalve de politie en brandweer hebben ambulance en een traumaheli hulp verleend bij het ongeval. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

OPENBARE DRONKENSCHAP EN BELEDIGING

Veghel Op de Van Speijkstraat heeft de politie zondagavond een 50-jarige man uit Veghel aangehouden wegens openbare dronkenschap. De politie was ter plaatse gekomen nadat gemeld was dat een man een ruit wilde inslaan. De verdachte had tegen de deur geschopt en overgegeven. Hij liep over de straat te roepen. De politie zag dat de man duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde.

De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Een 47-jarige man uit Veghel bemoeide zich met de aanhouding van de man en beledigde de aanwezige politie-mensen. Ook dreigde hij een wapen te gaan halen. Hierop heeft de politie maandagochtend huiszoeking gedaan bij deze man, waarbij geen wapen is aangetroffen. Tijdens de zoeking beledigde de man de politie, waarvoor hij is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

AANGEHOUDEN NA STELEN DRANK

Zeeland - Op de Kerkstraat in Zeeland is in de nacht van zondag op maandag een 21-jarige man uit Zeeland aangehouden. Hij wordt verdacht ervan vijf flessen drank te hebben gestolen uit een horecagelegenheid in deze straat. Bij zijn aanhouding ging hij ervandoor. Hij kon na een achtervolging alsnog worden aangehouden. Met enig geweld kreeg de een politie-agent en een aanwezige collega van de KMAR hem onder controle en is hij geboeid. De man is overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

AUTO IN BRAND

Uden Op de Bijland is maandagochtend vroeg, rond 03.45 uur, een personenauto uitgebrand. Twee autos die er naast stonden geparkeerd, zijn ook beschadigd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

GEEN GEWONDEN BIJ KLEINE ONTPLOFFING

Veghel In een silo van Campina in Veghel aan de NCB laan heeft zich maandagochtend een kleine ontploffing voorgedaan. De brandweer had de brand snel onder controle. Er zijn geen gewonden bij gevallen.

WIELRENNER TEGEN AANHANGWAGEN

Herpen Op de kruising Erfdijk en Heiweg in Herpen is maandagochtend een 57-jarige wielrenner uit Herpen tegen een geparkeerde aanhangwagen gereden. Hierbij is hij aan zijn gezicht gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis in Oss vervoerd. De wielrenner fietste over de Heiweg, in de richting van de Runstraat.VERDACHTE VAN STELEN GSM AANGEHOUDEN

Oss Op de Eikenboomgaard in Oss heeft de politie zondagavond een 19-jarige man uit Oss aangehouden die ervan wordt verdacht een GSM te hebben gestolen van een 14-jarig meisje uit Oss.

Bij de tijdelijke politiepost op de kermis in Oss meldde zondagavond een meisje dat haar GSM was afgepakt toen zij wilde gaan bellen. De verdachte is hiervoor aangehouden. Bij controle van zijn kleding bleek hij een mes in zijn jas te hebben. Het mes is inbeslaggenomen. Hij krijgt hiervoor een proces-verbaal. De GSM is niet aangetroffen. De man is na verhoor in vrijheid gesteld.

ONDER INVLOED OP DE BROMFIETS

Oss De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige man uit Oss aangehouden die op een bromfiets reed terwijl hij alcohol had gedronken. Hij kreeg een rijverbod. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

AANGEHOUDEN NA NEGEREN STOPTEKEN

Heesch Op de Bosschebaan is in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige jongen uit Heesch aangehouden nadat hij een stopteken van de politie had genegeerd en ervandoor ging.

Ter controle hadden de surveillerende agenten hem een stopteken gegeven, waarop hij doorreed. De bromfiets reed met te hoge snelheid en voerde de verkeerde verlichting (neonverlichting). Na een korte achtervolging wist de politie de man aan te houden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Binnenkort moet hij zijn brommer in originele staat laten controleren op het politiebureau. Indien de politie een brommer drie maal controleert bij een staandehouding en deze boven het maximale toegestane wattage komt, wordt de brommer inbeslaggenomen.

AANGEHOUDEN NA WINKELDIEFSTAL

Boxmeer - Maandagochtend zijn twee mannen, een 29-jarige man en een 20-jarige man uit Boxmeer, aangehouden in hun woning omdat zij verdacht worden van een winkeldiefstal gepleegd op zaterdagmiddag.

In een winkel aan de Spoorstraat in Boxmeer werd afgelopen zaterdag een winkeldiefstal gemeld van verzorgingsprodukten met een waarde van 10 tot 15 euro. De daders waren verdwenen, maar op videobeelden uit de winkel zijn de twee verdachten herkend. Hiermee zijn de mannen buiten heterdaad aangehouden. De mannen zijn ingesloten. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

AANHOUDING NA BEDREIGING

Langenboom - Een 20-jarige man uit Mill is maandagochtend door de politie aangehouden en gehoord. Hij wordt ervan verdacht op 6 augustus vanuit een auto een dreigende beweging met een mes te hebben gemaakt naar een automobilist op de Langenboomseweg, in de richting van Langenboom. De verdachte haalde een 54-jarige man uit Langenboom in, ging langzaam voor hem rijden en probeerde hem tot stoppen te dwingen. Ook liet hij een mes zien.

De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij krijgt een proces-verbaal en hij heeft afstand gedaan van het mes.