Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 23 augustus 2004

(

Lisse Verwaarloosde geiten

De politie en de Landelijke Inspectiedienst hebben maandagmiddag 23 augustus elf geiten en een schaap in beslaggenomen. Na diverse meldingen van verwaarlozing werd op een weiland aan de Randmeerstraat onderzoek verricht. De geitjes bleken ondervoed te zijn en hadden geen behuizing. Daarnaast had één van de geiten en het schaap geen medische verzorging gekregen. Zij waren dermate verwaarloosd dat directe behandeling noodzakelijk was. Diverse buurtbewoners hadden de dieren vooral tijdens regenachtige dagen horen krijsen. De dieren zijn elders in het land ondergebracht. De Landelijke Inspectiedienst maakt proces verbaal op tegen een 53-jarige man uit Lisse.

Leiden - Politie zoekt berovers en geweldplegers
De politie is op zoek naar drie jongens die op zondag 15 augustus rond 03.30 uur op de Turfmarkt op een geweldadigde wijze een 38-jarige Leidenaar beroofde van zijn geld, horloge en armband. De Leidenaar moest zich in het LUMC laten behandelen aan de verwondingen die hij opliep. De Leidenaar werd door de drie besprongen op het moment dat hij zijn fiets van het slot wilde halen. Hij werd geslagen en geschopt en raakte even buiten bewustzijn. Toen hij weer bijkwam waren zijn goederen en de jongeren verdwenen. De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van dit geweld. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Leiden via 0900-8844 (lokaal tarief).


Zevenhuizen Diefstal rattenvallen

Tussen dinsdag 17 augustus 11.00 uur en vrijdag 20 augustus 14.00 uur zijn zes rattenvallen uit de Ringvaart gestolen. De vallen waren uitgezet tussen het Zuideinde en de Zuidplasweg. De rattenvallen zijn nodig in het belang van de dijken en de wegen. De vallen worden ingezet tegen muskusratten die gangen in de grond maken waardoor dijken en wegen zwakker kunnen worden. Getuigen die iets verdachts hebben gezien tussen genoemde tijdstippen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Krimpen aan de Lek - Aanhouding na beroving scooter
De politie heeft twee Rotterdammers van 17 en 20 jaar aangehouden op verdenking van beroving met een vuurwapen. Een 20-jarige scooterrijder uit Krimpen aan de Lek werd op donderdag 19 augustus tussen 23.30 en 23.50 uur op de Tiendweg ter hoogte van de begraafplaats door twee personen op een scooter bedreigd met een vuurwapen nadat deze hem gevolgd waren. De scooterrijder is echter doorgereden maar werd op het Krilpad door de bijrijder van zijn voertuig getrokken. Hierna ontstond een worsteling met de bijrijder waardoor de andere kans zag er met de scooter van het slachtoffer vandoor te gaan. Met de hulp van een omstander wist het slachtoffer de 17-jarige verdachte te overmeesteren en over te dragen aan de ingeseinde politie. De achtergelaten scooter van de verdachten werd door de politie in beslaggenomen. De politie heeft verder onderzoek verricht en hield op zaterdagmorgen de 20-jarige verdachte aan. Zowel de scooter als een luchtdrukpistool werd in beslaggenomen. De verdachten zijn op maandag 23 augustus voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Krimpenerwaard - Politie controleert op lading
De politie in de Krimpenerwaard gaat de komende tijd extra controleren op de belading van vrachtauto's en aanhangwagens op de wegen in de Krimpenerwaard. Regelmatig komt het voor dat afgevallen lading van zand, grond, grind etc. op de weg voor gevaarlijke situaties zorgt voor met name fietsers, motor- en bromfietsrijders. Daarnaast levert het opruimen van de afgevallen lading onnodig werk op voor gemeenten en Provincie en drijft deze op kosten. De politie gaat nu controleren op vervoerders die het niet zo nauw nemen met hun lading en meer dan het randje van hun laadbak beladen. Voor het zodanig beladen dat er gevaar bestaat voor het op de weg vallen van lading staat een bekeuring van 125 euro.

----------------------------------------- einde berichten.-----------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --