Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


23 augustus 2004


Putten - vrouw wil gratis dineren.


Op zondag (22-08) werd rond 15.00 uur een 38-jarige vrouw uit Hoorn aangehouden terzake flessentrekkerij. De vrouw had met een vriend lekker gedineerd in een restaurant aan de Harderwijkerstraat. De vriend vertrok en toen de vrouw moest betalen kwam ze met de smoes dat ze eerst geld cq pinpas moest halen bij haar ouders. Toen men een onderpand vroeg, verklaarde de vrouw niets te hebben en ging er vandoor. Het personeel van het restaurant wist haar even later aan te houden. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau en er werd een proces-verbaal opgemaakt.


Nunspeet - inbraak bedrijf.

Op zondag (22-08) werd er bij daglicht, kort voor 13.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de Industrieweg. De dader vernielde een ruit met een straatsteen. In korte tijd werden twee computers en twee beeldschermen. De politie verzoekt getuigen die zondagmiddag op de Industrieweg iets bijzonders hebben gezien, contact op te nemen met de politie in Nunspeet via 0900-8844.


Nunspeet - vandalisme.

De politie is maandagnacht (23-08) rond 03.00 uur flink druk geweest met het terugplaatsen van putdeksels. Onbekenden hadden op de Lindenlaan en de Edoornlaan aan beide zijden van de weg in totaal 32 (!) putdeksels verwijderd. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie.
Tevens werd er een container midden op de Esdoornlaan achtergelaten.
Nadat de politie ten behove van de veiligheid alles weer netjes had teruggeplaatst, kon de surveillance worden vervolgd.


Harderwijk - vernieling cq inbraak auto's.

Op zondag (22-08) werden er bij zeven auto's één of meerdere portiersloten vernield.
Dit vond plaats in de Luttekepoortstraat en werd rond 20.30 uur ontdekt. Het is nog niet bekend of er wat ontvreemd is uit de auto's.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --