2e persbericht van maandag 23 augustus 2004

Eindhoven 23-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdacht van legitimatie met vals legitimatiebewijs

Bij het Belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is maandag rond 14.00 uur een 20-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van het proberen aan te vragen van een sofi-nummer met een vals legitimatiebewijs. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Tientallen bekeuringen voor linksaf slaan tijdens werkzaamheden

Op de kruising Aalsterweg Leostraat Boutenslaan is het in verband met wegwerkzaamheden tijdelijk verboden om linksaf te slaan vanaf de rondweg. Komende vanuit Gestel mag men niet linksaf de Aalsterweg richting centrum op rijden en komende vanuit Tongelre is het ook verboden om linksaf te slaan richting Aalst. De politie heeft vandaag gecontroleerd op de naleving hiervan en in anderhalf uur tijd 45 bekeuringen uitgeschreven.

Eindhoven: Verdachten van diefstal fiets aangehouden

Na een melding van een fietsdiefstal heeft de politie maandag rond 12.50 uur op de Kruisstraat twee Eindhovenaren van 31 en 35 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van een fiets vanuit een fietsenstalling aan de Boschdijk eerder die dag. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Vrouw van tas beroofd

Op de Groenewoud is zondag rond 23.50 uur een 52-jarige vrouw uit Asten van haar tas beroofd. De vrouw werd aangesproken door een man die vroeg hoe laat het was. Plotseling greep hij het hengsel van haar handtas. Het hengsel brak en de vrouw zag kans om haar tas te houden. De man greep echter opnieuw naar de tas en pakte de vrouw bij de keel. De vrouw is hierop op de grond gevallen waarop de man met de buit is gevlucht. In de tas zaten een GSM, diverse pasjes, een rijbewijs, een kentekenbewijs, een bril en ongeveer 40 euro. Door de val liep de vrouw een verwonding aan haar knie op. Ze heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Asten: Bouwketen opengebroken

Op een bouwterrein aan de Frits de Bruijnstraat werden tussen zaterdag 11.00 uur en maandag 6.45 uur drie bouwketen opengebroken. Uit één keet werd gereedschap gestolen. Het gaat onder meer om zaagbladen, decoupeerzagen, slijpschijven en schroevendraaiers.

Gemert: Inbraak

In een winkel aan de Leije is tussen zaterdag 16.00 uur en maandag 9.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand open te breken. Weggenomen werden een stereotoren, enkele acculaders en een paar honderd euro.

Leende: Tandenborstels gestolen

Op een bedrijfsterrein aan de Veestraat zijn tussen zondag 17.30 uur en maandag 8.00 uur de dekzeilen van drie opleggers opengesneden. Uit één oplegger werd een nog onbekend aantal tandenborstels weggenomen. Uit de andere twee werden geen spullen weggenomen. De dader kwam op het terrein door het hekwerk te vernielen.

Reusel: Gereedschap gestolen

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een schuur aan de Postelsedijk. Weggenomen werden een slijptol, een heggenschaar, een bosmaaier en een zaagmachine. Hoe de dader precies is binnengekomen is nog onduidelijk.

Son: Laptop gestolen

Uit een bedrijf aan de Ekkersrijt 4300 is in de nacht van zondag op maandag een laptop gestolen. De dader kwam binnen door een raam open te breken aan de voorkant van het pand.

Waalre: Beelden en verlichting uit tuin gestolen

Uit een tuin aan de Wollenbergstraat zijn in de nacht van zondag op maandag twee betonnen beelden in de vorm van een heks en een muis en tuinverlichting gestolen.