Gemeente Apeldoorn

De Springplank en Hera starten kindergroep huiselijk geweld

Persbericht van RIBW Oost-Veluwe

Onder de titel Even uitblazen op de Boerderij start in september een praat- en doegroep voor kinderen die thuis met geweld te maken hebben (gehad). Doelgroep zijn kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar.

De kindergroep is een initiatief vanuit het project Ketenaanpak Huiselijk Geweld en wordt uitgevoerd door Hera Vrouwenopvang Gelderland in samenwerking met De Springplank, onderdeel van Spatie, centrum voor geestelijke gezondheid.

Doel van de praat- en doegroep is om de kinderen te leren het geweld dat thuis plaats vindt te verwerken. Door met de kinderen te tekenen, te kleien, toneel te spelen en te praten wordt er spelenderwijs gewerkt aan het verwerken van de ervaringen. Themas die aan bod komen zijn o.a. gevoelens, geweld, veiligheid en toekomst.

De kindergroep gaat bij voldoende aanmeldingen woensdag 15 september 2004 van start. De groep komt tien keer bij elkaar op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur in wijkcentrum De Boerderij (Zevenhuizen). Deelname is gratis.

Via scholen, huisartsen en instellingen in de gezondheidszorg en maatschappelijke zorg worden kinderen verwezen naar de praat- en doegroep. Voor dit doel is een folder gemaakt, die ook bij bibliotheken verkrijgbaar is.

Ouders kunnen hun kind aanmelden bij De Spingplank, tel. (055) 369 43 00, of bij Hera Vrouwenopvang Gelderland, tel. (055) 522 01 91. Naast deze groep voor kinderen worden ook drie bijeenkomsten georganiseerd voor ouders/verzorgers.

Voor het laatst bijgewerkt op: 23-aug-2004 04:35