Politie Noord- en Oost Gelderland


Regio Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Team Doetinchem


23 augustus 2004


PERSBERICHT


Onderwerp: overval op inwoner uit Woerden


Doetinchem - Een 48-jarige inwoner uit Woerden heeft aangifte gedaan van het feit dat hij op 23 augustus tussen 09.15 en 10.00 uur is overvallen op een parkeerplaats aan de Klootsemastraat in Doetinchem.


De man stond bij zijn auto op een parkeerplaats toen hij werd benaderd door een nog onbekende man. Deze bedreigde de man met een pistool. Hierop ontstond een korte worsteling tussen de man en de persoon die hem bedreigde. Bijna op hetzelfde moment werd de man onverwacht van achteren hard op zijn hoofd geslagen en viel hij op de grond.


Van de man werden zijn horloge en mobiele telefoon ontvreemd. Vervolgens gingen de daders er vandoor. De man zag hoe twee nog onbekende mannen wegrenden, iets verderop in een auto stapten en hard wegreden. In de auto zat nog een derde persoon als bestuurder. Bij de auto gaat het vermoedelijk om een zilvergrijze Opel personenauto. Over het type bestaat nog geen zekerheid.


Als gevolg van de overval heeft de man, naast wat hoofdpijn, geen verder letsel opgelopen.


Beide wegrennende verdachten zijn vermoedelijk tussen de 1.60 en 1.65 meter lang. Eén van hen was vermoedelijk tussen de 20 en 25 jaar oud, had een tenger postuur en droeg een zwart leren, heuplange jas.


Direct na de overval heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via nr. 0900 - 8844.


Einde persbericht


Brandt Keegstra

055 - 548 60 54



---- --