Universiteit Maastricht

23 augustus 2004
UM verheugd over zilveren medaille Daniël Mensch

Het College van Bestuur (CvB) van de Universiteit Maastricht (UM) is zeer verheugd dat de universiteit wederom een Olympische medaillewinnaar onder haar studenten heeft. De zesdejaars geneeskunde-student Daniël Mensch heeft gisteren op het onderdeel roeien een zilveren medaille in de wacht gesleept met de Holland Acht. Het CvB zal hem na zijn terugkomst uit Athene op gepaste wijze huldigen, zo meldt Anne Flierman, vice-voorzitter van het CvB.

Daniël Mensch, lid van de Maastrichtse Studenten Roeivereniging Saurus, is in 1998 begonnen met roeien. Hij werd tijdens zijn tweede roeiseizoen al geselecteerd via het Olympic Development Programma van de KNRB voor de Nederlandse Studenten-Acht, als eerste roeier van Saurus. Met de Nederlandse Studenten-Acht werd Mensch in 2000 studenten-wereldkampioen in Polen.

Flierman beschouwt de prestatie van Daniël Mensch als een opsteker voor de wijze waarop de UM met topsporters omgaat. "De UM heeft een speciale regeling ontworpen voor topsporters. We bieden ze faciliteiten, uiteenlopend van aanpassingen van het studieprogramma en financiële ondersteuning bij eventuele studievertraging tot algemene ondersteuning zoals het organiseren van trainings-faciliteiten of bemiddeling bij het vinden van geschikte huisvesting." Het topsportbeleid van de UM is al eerder effectief gebleken toen vier jaar geleden Pieter van den Hoogenband, destijds ook geneeskundestudent aan de UM, zijn gouden medailles behaalde in Sydney.

Noot voor de pers:
Meer informatie over de UM-faciliteiten voor topsporters is de vinden op de website:
http://www.ssc.unimaas.nl/sport/content/nl/topsport.htm De afdeling communicatie van de UM is bereikbaar via 043-3882044. Voor urgente zaken buiten kantooruren: 06 4602 4992, e-mail pers@bu.unimaas.nl.