Gemeente Voorburg-Leidschendam


Herinrichting Vlietweg Leidschendam

Persbericht, Leidschendam-Voorburg, 13 augustus 2004
---

De gemeente Leidschendam-Voorburg start maandag 23 augustus met de herinrichting van de Vlietweg in Leidschendam tussen Overgoo en de rotonde Nieuwstraat. Dit werk sluit aan op de herinrichting van het weggedeelte tussen de De Ruyterstraat en Overgoo die Rijkswaterstaat onlangs heeft afgerond. Bij de reconstructie wordt tegelijk het riool vervangen. Het betreft een gescheiden rioolstelsel, waarbij het regenwater wordt afgevoerd naar het oppervlaktewater.

De Vlietweg wordt opgeknapt en verkeersveiliger ingericht. Zo krijgt het midden van de Vlietweg een dubbele doorgetrokken lijn; inhalen wordt hier verboden. De weg heeft straks aan weerszijden een voetpad, en een fietspad voor eenrichtingverkeer; bromfietsers maken hier gebruik van de rijbaan.

Om te voorkomen dat bromfietsers de rijksweg oprijden moeten zij vóór de verbindingsweg met de Noordelijke Randweg het fietspad op; via het fietspad kunnen zij ook de toekomstige fietsbrug over de Vliet bereiken. De werkzaamheden beginnen aan de huizenkant met het vervangen van het riool. Fietsers in de richting van het centrum van Leidschendam moeten dan tijdelijk gebruik maken van het fietspad aan de Vlietzijde.

Tijdens het werk blijft steeds een rijstrook van de weg beschikbaar; het wegverkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Overgoo en bedrijventerrein Fleetpark blijven bereikbaar. De werkzaamheden nemen ongeveer twee maanden in beslag; aannemer is BAM Wegen bv uit Den Haag. De totale kosten voor herinrichting bedragen ruim 92.000 euro.