Politie Zeeland


W-8469-2004 Ongeval met mogelijk zwaargewonde

In de Torenhofstraat in Middelburg is gisteren rond 19.00 uur een 22-jarige man zwaar gewond geraakt tijdens het klussen aan zijn auto.
De man stond met een buurtbewoner te praten tijdens het klussen aan zijn auto toen ineens de auto startte. Omdat de auto in de eerste versnelling stond begon hij naar voren te rijden. De man kwam klem te zitten tussen een muur en zijn auto. De buurtbewoner heeft hulp geroepen van zijn broer en beiden hebben de man uit zijn benarde positie bevrijd. Een traumahelicopter is uit Brussel gekomen en heeft de man overgebracht naar Antwerpen. Het ambulancepersoneel noemde de toestand van de man zorgelijk. Mogelijk is de auto gestart doordat de man, per ongeluk, het electronisch startmechanisme, dat in zijn broekzak zat, activeerde. Hoe het nu met de man is is onbekend.


Z-8470-2004 Onder invloed

In Walsoorden, op de Kalverdijk, is een 19-jarige automobilist uit de gemeente Hulst betrapt op het rijden onder invloed.
De man werd rond 00.15 uur ontdekt door surveillerende agenten die van hem een blaastest afnamen. Hieruit bleek dat de man twee maal zoveel had gedronken als is toegestaan.
De man kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring.


W-8471-2004 Diefstal van basgitaar uit woning

Gisteravond tussen 23.00 en 23.30 uur is uit een woning in de Paul Krugerstraat in Vlissingen een basgitaar weggenomen.
De basgitaar stond in de gang van de woning en is meegenomen. Het is onbekend hoe de dader(s) de woning is/zijn binnengekomen.


Z-8472-2004 Onder invloed

In Hoek, op de Lozeschorweg, is een man betrapt tijdens het autorijden onder invloed van alcohol.
De 36-jarige man uit Antwerpen was onderweg naar huis toen hij werd staandegehouden door de politie. De man moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij de toegestane norm bijna vier maal had overschreden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man was zeer verbaasd dat hij door de politie in Hoek werd aangehouden, omdat hij dacht dat hij zich ongeveer in Goes bevond.


W-8473-2004 Aanrijding voetganger/bromfiets

In Vrouwenpolder, op de Vrouwenpolderseweg, heeft gisteravond omstreeks 22.13 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 52-jarige voetganger uit Nijmegen liep op het fietspad zijn hond uit te laten toen op hetzelfde moment, in dezelfde richting, een 17-jarige bromfietser uit Hoogstraten (B) kwam aanrijden. De bromfietser zag de voetganger te laat en kon hem niet meer ontwijken. Hierdoor kwamen beiden met elkaar in botsing. De bromfietser kwam er vanaf met lichte verwondingen, maar de voetganger werd, met onbekende verwondingen, overgebracht naar het ziekenhuis.