Gemeente Delft

Delft moet schoner en milieubewuster worden en de kosten om afval in te zamelen moeten in de hand gehouden worden. Er wordt steeds meer afval aangeboden en het ophalen van afval wordt duurder. De Delftse bewoners scheiden hun afval minder goed. Het college van B&W heeft daarom besloten om in te zetten op een nieuwe aanpak, zoals vervat in het strategisch inzamelplan.

De beoogde nieuwe aanpak voor het inzamelen van afval is omvangrijk en brengt de nodige veranderingen met zich mee voor de bewoners van Delft. Daarom wordt ruim tijd genomen om organisaties en bewoners tijdig te informeren. De voorstellen zullen ook extra worden getoetst op aspecten als gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid.

De veranderingen die worden voorgesteld en die dan ook zullen worden onderzocht houden in dat:


- om de week het restafval in de grijze container wordt opgehaald


- wekelijks keukenafval in speciale (bioplastic) zakken wordt opgehaald
- papier en eenmalige verpakkingen (papier, kunststofflessen, blik en drankkartonnen e.d.) om de week worden opgehaald in een container.

Deze nieuwe aanpak richt zich in de eerste fase op woningen die reeds over mini-containers beschikken. De grofvuilregels die per 1 januari 2004 zijn ingegaan zullen van kracht blijven.

Op 2 september a.s. wordt het voorstel voorgelegd aan de Commissie Leefbaarheid en als de Gemeenteraad vervolgens akkoord geeft, wordt dit uitgewerkt in een Plan van Aanpak. Eind december zal de nieuwe aanpak zijn uitgewerkt en de eerste fase gaat in de zomer van 2005 van kracht.