ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV verbijsterd over wervingscampagne justitie

ABVAKABO FNV, de grootste vakbond voor justitiepersoneel, is verbijsterd over de wervingscampagne voor nieuwe bewaarders van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) van het ministerie van justitie. 'Het is absurd dat DJI zonder enige overleg met de bonden is overgegaan tot grootschalige wervingscampagnes voor laag opgeleide gevangenisbewaarders, terwijl de banen van 1000 goedgekwalificeerde gevangenismedewerkers op de tocht staan', aldus Elise Merlijn, sectorbestuurder van ABVAKABO FNV.

Bij de gevangenissen zijn er volgens justitie 1000 overtollige arbeidsplaatsen. Het gaat daarbij om de goed opgeleide PIW-ers (Penitentiaire Inrichtingswerkers) en medewerkers Arbeid. Van het BEWA-personeel (gevangenisbewaarders) zijn er volgens justitie bijna 400 te weinig. ABVAKABO FNV vindt dat het ministerie van justitie eerst werk moeten maken van het herplaatsen van het huidige gevangenispersoneel alvorens nieuw personeel te werven.

'Wij vinden het onacceptabel dat het kwalitatief goed opgeleide personeel straks het gevangeniswezen onvrijwillig zal moeten verlaten, terwijl aan de andere kant nieuw personeel wordt aangetrokken. Dat lijkt op een verkapte bezuinigingsoperatie die de kwaliteit van het gevangeniswezen zal schaden', stelt Merlijn. 'Juist bij de aankomende uitbreiding van het gevangeniswezen is het belangrijk om voldoende gekwalificeerd personeel te hebben'.

Dinsdag 24 augustus heeft de vakbond een overleg met justitie over de gevolgen van de reorganisatie. ABVAKABO FNV zal dan om opheldering vragen over de wervingscampagne voor nieuwe bewaarders. De vakbond zal tevens een werkgelegenheidsgarantie eisen voor het huidige personeel met een vaste aanstelling en de medewerkers met een aanstelling op proef.


---

Wilt u meer weten over ABVAKABO FNV en het beleid van DJI, kijk op www.abvakabo.nl of neem contact op met:

Elise Merlijn sectorbestuurder (06) 20 539 228 Arno Bonte voorlichter (06) 51 218 402

ABVAKABO FNV is de grootste vakbond in de publieke sector. De ruim 360.000 leden werken in de zorg- en welzijnssector, de (geprivatiseerde) overheid, de onderwijs- en onderzoekssector en bij de sociale werkvoorziening of in het kader van de gesubsidieerde arbeid.

23 aug 04 19:27