Politie Amsterdam-Amstelland


Scholen weer begonnen

19-8-2004. Nu de scholen weer begonnen zijn, begeven veel kinderen zich in het verkeer. Om alles in veilige banen te leiden en ongelukken te voorkomen is 3VO ook dit jaar weer een campagne gestart: "De scholen zijn weer begonnen". Enkele tips voor automobilisten:

Rijd 30 km p/u in een woonwijk.

Geef kinderen zoveel mogelijk voorrang.

Denk aan brommers en scooters op de rijbaan.

Verkeer van rechts heeft voorrang.

Breng kinderen niet met de auto naar school, als dit niet noodzakelijk is.

Wanneer u vanwege de afstand toch genoodzaakt bent uw kind met de auto te brengen, parkeer dan niet in de straat rond de school.

Meer informatie over verkeerveiligheid voor automobilisten, kinderen en ouders is te vinden op de site van 3VO.


---

Twee gewonden bij schietincident

23-8-2004. Zaterdagavond rond kwart over tien vond op de Arena Boulevard een schietincident plaats waarbij twee mannen gewond raakten. Beide slachtoffers zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Drie verdachten werden aangehouden en in verzekering gesteld.
---

Vechten om paar schoenen

23-8-2004. Zaterdag rond het middaguur ontstond op het Buikslotermeerplein een vechtpartij tussen twee vrouwen die het op dezelfde schoenen hadden voorzien. Een van de vrouwen werd tot bloedens toe gebeten. Zij moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. Een 34-jarige vrouw kon worden gearresteerd.
---

Dronken bestuurder rijbewijs kwijt

23-8-2004. Zondagmiddag rond halfvijf arresteerden agenten een 44-jarige bestuurder. Hij bleek een alcoholpromillage van 2.25 te "scoren". Dit is viereneenhalf keer de toegestane hoeveelheid. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

---