AutoRai

11-8-2004

Fiat Auto Nederland automotive partner ENECO-Tour

Op dinsdag 24 augustus gaat in het Brabantse Oudenbosch de ENECO-Tour weer van start. Fiat Auto Nederland is als automotive partner verbonden aan de ENECO-Tour en grijpt de wielerkoers aan om de nieuwe Fiat Multipla aan het grote publiek te tonen.

Nederlands meest spraakmakende wielerevenement voor profrenners doorkruist in 6 etappes grote delen van Nederland en doet ook Duitsland aan. De finish is op zaterdag 28 augustus in het Limburgse Landgraaf.

Fiat Auto Nederland levert, in samenwerking met dealergroep Van Asselt, alle autos waarmee ploegleiders, verzorgers, officials en pers het evenement volgen. De ENECO-Tour, oftewel Ronde van Nederland genoemd, vormt een prima platform om de diverse nieuwe modellen van Fiat, Alfa Romeo en Lancia aan het publiek te tonen. Een hoofdrol is weggelegd voor de fonkelnieuwe Fiat Multipla.

De nieuwe Multipla
Het uiterlijk van de nieuwe Fiat Multipla past perfect bij het karakteristieke, Italiaanse familiedesign van de andere nieuwe Fiat modellen. De neus, met koplampen achter helder glas en nieuwe grille met horizontale chroomstrips, maakt het uiterlijk van de nieuwe Multipla nóg krachtiger. Aan de achterzijde vallen met name de nieuwe achterlichtunits op. Ondanks zijn compacte afmetingen biedt de Multipla een fikse bagageruimte. In normale opstelling reeds een zeer behoorlijke 430 liter. Met de zes stoelen in de voorste positie neemt dat toe tot een indrukwekkende 540 liter en met de achterstoelen omgeklapt of verwijderd groeit dat naar behoefte naar een werkelijk immense laadruimte van 1.300 liter (1.850 liter tot aan het dak).

Binnenin is op twee rijen van drie stoelen ruim plaats voor zes personen; nog altijd een unieke en zeer praktische indeling. Daarbij zijn alle individuele stoelen even groot en heeft ook de passagier midden voorin een prima beenruimte door de hoog geplaatste schakelpook en de vlakke vloer. Bij de nieuwe Multipla is er keuze uit de 103 pk sterke 1.6 Torque 16v benzinemotor en de befaamde 115 pk/205 Nm sterke 1.9 JTD direct ingespoten common rail turbodieselmotor.

De veiligheidstechniek is van hoog niveau. ABS, ESP, intelligent werkende frontairbags, gordijnairbags, zijairbags, 3-puntsgordel en hoofdsteun op alle 6 stoelen en Isofix stoelbevestiging, het hoort er allemaal bij standaard dan wel optioneel. De rijeigenschappen van de Multipla één van zijn sterkste punten- staan op een zo mogelijk nóg hoger niveau dan die van zijn voorganger. De nieuwe Multipla staat vanaf begin september bij de Fiat-dealer en wordt leverbaar vanaf 20.495,- voor de 1.6 16v Active. De Multipla 1.9 JTD Active kost 25.395,-.

Kortom, de nieuwe Multipla is niet alleen betaalbaar, maar ook zeer praktisch en bovendien fraai vormgegeven. En... dus prima inzetbaar als auto in een wielerkoers!

Het etappeschema
Dinsdag 24 augustus: Oudenbosch Hoorn
Woensdag 25 augustus: Bolsward Nijverdal
Donderdag 26 augustus: Kleve (D) - Goch (D)
Donderdag 26 augustus: Goch (D) tijdrit
Vrijdag 27 augustus: Düsseldorf (D) - Sittard-Geleen Zaterdag 28 augustus: Sittard-Geleen Landgraaf