BedrijfsautoRAI

19-08-2004

Volkswagen Caddy Baseline economisch alternatief

Met de Baseline biedt Volkswagen een zeer aantrekkelijke uitvoering van de Caddy. Het is daarmee een ideale partner voor bedrijven die lage verbruikskosten voorop stellen zonder concessies te willen doen aan comfort en bovenal veiligheid.

De Volkswagen Caddy Baseline kost 10.695,-. Met ingang van 24 augustus is deze nieuwe versie verkrijgbaar. De Volkswagen Caddy is van meet af aan een succesvolle lichte bedrijfsauto. Dat was al zo bij de eerste generatie en dat geldt eveneens voor de tweede generatie waarvan de levering nog niet eens een jaar op gang is. De geweldige laadruimte, het representatie design en de goede rijeigenschappen zijn kenmerken waarmee de auto scoort.

Om de slagkracht van de Caddy te vergroten, komt nu de versie Baseline. De uitrusting is enigszins gewijzigd ten opzichte van de Trendline. In plaats van twee deuren achter heeft hij een achterklep met raam (zonder wisser en verwarming) en er is geen schuifdeur rechts in de laadruimte. Het laadvermogen bedraagt 500 kg. Met een laadvolume van maar liefst 3.200 liter behoort de Caddy tot de grootste in zijn klasse.

Veiligheid
Op het vlak van veiligheid doet de Volkswagen Caddy Baseline niet onder voor de andere uitvoeringen. Dat maakt deze auto gezien zijn prijs zo aantrekkelijk. De uitrusting omvat ABS, ASR en MSR. Stuk voor stuk dragen deze elektronisch geregelde systemen bij aan een veilig vervoer in ongeladen of beladen toestand. ASR is een door Volkswagen ontwikkelde aandrijfslipregeling. Dit systeem voorkomt doorslippende wielen bij hard optrekken of bij het accelereren op een gladde ondergrond. MSR staat voor motorsleepmomentregeling. Het zorgt ervoor dat de wielen niet doorglijden bij gas loslaten of terugschakelen op een gladde ondergrond. Met de veiligheidsuitrusting onderscheidt de Caddy zich dan ook in positieve zin