Gemeente Ede

nummer 165 / Ede, 20 augustus 2004

Inwoner van Bennekom nu `echt` Lid in Orde van Oranje-Nassau Onderscheiding op 24 augustus naar K. van Heusden

Burgemeester R.C. Robbertsen van de gemeente Ede reikt op dinsdagavond 24 augustus 2004 de draagmedaille en versierselen uit aan de heer K.A.C.E. van Heusden. Deze inwoner van Bennekom werd op 29 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, maar moest toen om gezondheidsredenen verstek laten gaan bij de `lintjesregen` in De Reehorst in Ede. De burgemeester informeerde de Bennekommer toen telefonisch over de onderscheiding. De uitreiking dinsdag gebeurt tijdens een speciale bijeenkomst van de Bennekomse Damvereniging in gebouw De Commanderij aan de Commandeursweg in Bennekom.

De heer K. van Heusden (1948) is oud-medewerker van Coberco en is vanaf 1962 lid van de Bennekomse Damvereniging BDV. Hij was 2 jaar penningmeester en 17 jaar jeugdleider, en als zodanig een grote animator voor de damsport. Hij wil anderen graag het damspel leren. Het was dan ook bijna vanzelfsprekend dat hij in 1993 actief betrokken raakte bij de uitvoering van het project Damscholen, waarvoor de Gelderse Dambond het initiatief had genomen. De heer Van Heusden trok de kar als secretaris van de Damschool Zuidwest Veluwe waarin de damverenigingen uit Bennekom, Lunteren, Wageningen en Veenendaal samenwerken.
In 1995 koos BDV hem tot secretaris van het bestuur, maar eind 1996 hield hij daarmee om gezondheidsredenen op. Toen eindigde ook het secretariaat van de Damschool en het redacteurschap van het clubblad van BDV. Deze functie had hij vanaf 1984 met groot enthousiasme vervuld.
De heer Van Heusden was enige tijd secretaris van het district Noord van de Gelderse Dambond, redacteur van `Het Gelders Damnieuws` en eindredacteur van het provinciaal orgaan. Vanaf september 2000 was hij weer twee jaar wedstrijdleider bij BDV, maar in 2003 moest hij opnieuw stoppen met zijn damclubactiviteiten.
Ook de korfbalsport had zijn belangstelling.Tussen 1995 en 2003 was hij voorzitter van de pupillencommissie van de korfbalvereniging DVO in Bennekom. Hij regelde teamindeling, wedstrijden, toernooien en gezellige activiteiten als een kampioensfeest, de jaarlijkse bingo en het bezoek van Sinterklaas. Tevens was hij betrokken bij het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi en de schoolsportolympiade.
---