Ingezonden persbericht


PERSBERICHT VERKENNINGEN, DINSDAG 24 AUGUSTUS TUSSEN 20.00 EN 21.00 UUR OP 747AM

DE ISLAM IN EGYPTE

Een special over de beleving van de islam in Egypte. Cairo is de grootste moslimstad ter wereld, waar de oudste universiteit van de Arabische wereld staat: Al-Azhar, tevens het belangrijkste kenniscentrum van de soennitische islam.
Twee studenten van de Cairo Universiteit vertellen welke rol de islam speelt in hun dagelijks leven, over hun plannen voor de toekomst en over hun houding ten opzichte van Amerika.
De Nederlandse fysiotherapeute Truus Kleijburg werkt sinds 5 jaar in Cairo als docent en als vrijwilligster voor gehandicapte kinderen. Zij vertelt over haar werk en over de omgang tussen moslims en christenen in Egypte. De Egyptische sociologe Maha Abdelrahman deed onderzoek naar de opkomst van Islamitische consumptiegoederen, zoals islamitische nagellak en Islamitische liften.
Ook twee mensen in Nederland komen aan het woord: de Egyptenaar Ludi Aladin, Moslim en eigenaar van een cateringbedrijf in Rotterdam, en de Nederlander Rafiq Fris, imam in Rotterdam die al veertig jaar regelmatig in Egypte komt.



Ingezonden persbericht