Gemeente Utrecht

Utrechtse delegatie naar Athene

Burgemeester Brouwer-Korf gaat dinsdag 24 augustus naar de Olympische Spelen in Athene. Zij wordt vergezeld door Jan Bakker, directeur sector Bestuurszaken en Ary Hordijk, hoofd van de afdeling Sport en Recreatie. De komende jaren is sport voor Utrecht een belangrijk onderwerp: in 2005 organiseert Utrecht de Eurogames en het FIFA Wereldkampioenschap tot 20 jaar. Mogelijk vindt in 2008 in Utrecht het Grand Départ van de Tour de France plaats.

Het bezoek van de Utrechtse delegatie richt zich op verbreding van de netwerken en kennis over de organisatie van grote sportevenementen en stadspromotie, en uiteraard op het onder de aandacht brengen van Utrecht. Verder zal de delegatie zoveel mogelijk aanwezig zijn bij de wedstrijden waaraan Utrechtse sporters deelnemen (dat zijn deze week voornamelijk atletiek en hockey). Het bezoek zal ook worden gebruikt om met de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie te spreken over de start van de Tour de France. Utrecht zal onder andere een voorstel doen voor het parcours van de proloog, dat samen met erkende specialisten ontwikkeld is. Ten slotte zal delegatie deelnemen aan de bijeenkomst "Olympische Top" van het NOC*NSF en haar partners uit het bedrijfsleven, waarvoor ook de vier grote steden zijn uitgenodigd. Burgemeester Brouwer: "Op deze manier kunnen we contacten met bestuurders, het bezoeken van sportactiviteiten en het ervaren van een groot sportevenement goed combineren. Er komt enorm veel kijken bij de organisatie van internationale sportevenementen. Wij vinden Utrecht daar ook uitermate geschikt voor. Wat die activiteiten voor een stad als Utrecht betekenen, daar gaan we ons in Athene verder op voorbereiden."

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, Sari Klatter, telefoon 030 286 14 09. De delegatie neemt een folder mee waarin onder andere het nieuwe parcours voor de proloog van de Tour de France staat aangegeven. Een exemplaar van de folder kunt vanaf 24 augustus afhalen op het stadhuis (Jubbe van der Heide, kamer 2.21) of wordt u op aanvraag toegestuurd. Het kaartje van de proloog is ook digitaal verkrijgbaar, via: j.van.der.heide@utrecht.nl .

Utrecht, 23 augustus 2004.