Gemeente Roggel en Neer


24/08/2004
Landelijke SMS alarmdienst

Zorg en Veiligheid is vanaf 4 augustus landelijk gestart met berichtgeving bij calamiteiten. Zorg en Veiligheid is opgericht om in geval van dringende situaties of incidenten waarbij onmiddelijk actie of zelfs evacuatie moet plaats vinden, de plaatselijke bevolking in seconden een bericht te sturen per SMS, voorzien met deze vitale en belangrijke informatie. Denk hierbij aan het voorval in België wat een snelle berichtgeving voor bijdrage had kunnen leveren.

Aanmelden
Iedereen in Nederland kan zich vanaf nu gratis aanmelden op de web-site www.smsalarmdienst.nl. De enige informatie die de gebruiker hiervoor dient te verstrekken is zijn mobiele nummer, postcode en huisnummer. Hierna zal er indien sprake van een calamiteit, geheel gratis een textbericht middels SMS worden verzonden naar de betrokkenen in het betreffende gebied.

De eerste gemeente is Harderwijk waar deze dienst operationeel wordt met andere gemeentes is men bezig om te kijken wanneer deze dienst ook daar operationeel wordt.

Zorg en Veiligheid (www.zorgenveiligheid.nl) heeft de afgelopen drie jaar besteed aan research en ontwikkeling en kan nu na enkele succesvolle pilots en veel overleg met diverse gemeentes en instanties van start. Zorg en Veiligheid ziet zichzelf gezien de ervaring en een correct werkende applicatie als een serieuze kandidaat voor de aanbesteding Cell Broadcasting door Economische Zaken.