Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Snelheidscontroles in district Arnhem Veluwezoom
Publicatiedatum: 24-08-2004

Het Verkeershandhavingsteam van de Politie Gelderland-Midden heeft maandag diverse verkeerscontroles uitgevoerd. Hieronder volgt een overzicht:


-Op de Koningsweg in Arnhem werd maandag gecontroleerd tussen 07.27 uur tot 13.30 uur. Van de 1380 gecontroleerde voertuigen, reden er 22 te hard. Op deze weg is 80 km/uur de maximum toegestane snelheid, 110 km/uur was de hoogst gemeten snelheid.


-Tevens buiten de bebouwde kom van Arnhem, op de Hoenderloseweg werd gecontroleerd tussen 07.15 uur en 13.15 uur. In totaal werden 16 van de 800 passanten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend. Ook is hier een automobilist bekeurd voor het niet hebben van een geldige APK.


-Op de Snelliusweg in Arnhem controleerde het team het passerende verkeer tussen 15.15 uur en 22.00 uur. Op het stuk binnen de bebouwde kom werden negen voertuigen bekeurd voor het overtreden van de maximum snelheid. Waar maximaal 50 km/uur is toegestaan reed een voertuig 99 km/uur. Verder werd een automobilist bekeurd voor het niet dragen van de gordel, één automobilist voor niet handsfree bellen en één automobilist omdat hij zich gevaarlijk gedroeg op de weg. Ook werden twee bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van een helm en één bromfietser omdat hij in het bezit was van een bromfietscertificaat.


-In Dieren op de Arnhemsestraatweg werden 150 passanten betrapt op een te hoge snelheid. Tussen 14.07 uur en 20.07 uur werden 6340 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.


-Ook in Dieren, dit maal op de Kanaalweg werd gecontroleerd tussen
14.18 uur en 20.18 uur. In totaal werden 2470 voertuigen gecontroleerd, waarbij 88 overtredingen werden geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Het verkeershandhavingsteam controleert op deze locaties, omdat hier relatief veel ernstige ongevallen plaatsvinden. Uit ongevallenanalyses is gebleken dat deze ongevallen vaak zijn gerelateerd aan snelheid. Naast snelheid zal er ook gecontroleerd worden op het dragen van de gordel, helm en alcohol. Ook op andere wegen in de regio zijn snelheidscontroles mogelijk!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Gelderland-Midden