Politie Drenthe

Jacques van den Berg, korpschef Regiopolitie Drenthe, gaat met pensioen.

Assen 24-08-2004 - Na ruim 43 jaar bij de politie te hebben gewerkt gaat Jacques van den Berg, korpschef van de politieregio Drenthe met pensioen. Van den Berg is vanaf 1998 korpschef van de politie Drenthe.

Jacques van den Berg begon na zijn opleiding aan het Rijksinstituut van Hogere Politieambtenaren, zijn politie loopbaan in 1964 als adjunct inspecteur van gemeentepolitie Nijmegen. In 1971 vertrok hij naar het ministerie van Binnenlandse Zaken waar hij zich bezig hield met beleidszaken op het terrein van de politietaken. In 1984 werd hij benoemd tot korpschef van de gemeentepolitie Haarlemmermeer en na de reorganisatie van de politie in Nederland werd hij benoemd als plaatsvervangend korpschef van de politieregio Kennemerland. In 1998 werd hij benoemd als korpschef van de politieregio Drenthe.

Onder de leiding van Jacques van den Berg heeft de politie Drenthe een flinke stap voorwaarts gemaakt. Niet alleen de bedrijfsvoering is verbeterd ook de financiële positie van het korps werd gezond gemaakt. Tevens zorgde hij voor verbeterde en nieuwe huisvesting voor de verschillende politie eenheden waaronder het nieuwe districtsbureau in Hoogeveen.

De korpsbeheerder, mevrouw Van As-Kleijwegt, kenmerkt Van den Berg als "Een man die het korps deugdelijk, nuchter, met verve en met zorg voor de zaak heeft geleid. Ook door de woelige baren van het laatste decennium. Een rots in de branding. Doortastend op de juiste momenten, maar ook met gevoel voor zn mensen, leidde hij het korps."

Het korps biedt hem op woensdag 17 november a.s. om 15.30 uur een afscheidsreceptie aan op landgoed Overcinge te Havelte.

De aanwezigheid van de pers wordt op prijs gesteld.

Jacques van den Berg; korpschef Drenthe