Gemeente Son en Breugel


Bestrijding van onkruid

Als de weergoden het toestaan zal in de komende weken het onkruid op voetpaden, parkeerplaatsen en dergelijke in onze gemeente met chemische middelen worden bestreden. Wel wordt selectief gespoten. Dat wil zeggen dat uitsluitend gespoten wordt op plaatsen waar het onkruid staat en niet op onkruidvrije gedeelten.

Bestrijding van onkruid op verhardingen is om meerdere redenen noodzakelijk. Bij regen worden voetpaden waar onkruid groeit, glad. Door het onkruid te verdelgen worden ongelukken voorkomen. Onder lantaarnpalen wordt roest voorkomen door tijdig het onkruid te verwijderen en in de goot wordt de afvoer van water naar de kolken niet belemmerd. Uiteindelijk is het resultaat dan ook dat de gemeente er fraai uitziet. Van veel inwoners krijgen wij te horen dat zij zich storen aan wildgroei van onkruid in de straat.

In de komende tijd wordt het spuiten uitgevoerd met een 4-wielige motorfiets (quad). Met behulp van een computer wordt het middel zeer nauwkeurig gedoseerd. Voor meer informatie over deze onkruidbestrijding kunt u terecht bij de afdeling Dienstverlening Publiek, telefoon 491 477.