Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 24-08-2004

Vier inbrekers gesnapt
ASSEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag vier jongemannen (2x 15, 17 en 18 jaar) aangehouden die aan het inbreken waren in zwembad de Smelt. Het inbraakalarm ging over, de politie is ter plaatse gegaan, ook een eenheid van de Koninklijke Marechaussee was aanwezig. De vier probeerden via een houten deur het pand te verlaten en liepen daarbij recht in de armen van de politie. De jongemannen waarvan drie afkomstig waren uit Assen en één uit Vries, zijn ingesloten. (BPS 04-174877)

Brand legt pand in as
HOOGEVEEN Een brand die in de nacht van maandag op dinsdag woedde in een bedrijfspand aan de Weberstraat legde het pand in as. Om twintig over één kreeg de politie melding van de brand. Toen de brandweer ter plaatse kwam was er vuur zichtbaar aan de voorzijde van het pand op de begane grond en de eerste etage. Hoewel aanvankelijk leek dat de brand geblust kon worden en de schade tot de voorzijde beperkt zou blijven, sloegen uiteindelijk de vlammen toch uit het dak. Het pand brandde voledig af. Vijf tankautospuiten van de brandweerkorpsen Hoogeveen, Beilen, Ruinen en Fledder waren aan het werk. Na drie blussen kon het sein brandmeester worden gegeven. Het nablussen heeft tot in de ochtend uren geduurd. Omdat de oorzaak van de brand niet bekend is, zal de Technische Recherche onderzoek doen. (bps 04-174881)

Huiselijk geweld
ROSWINKEL Een 34-jarige man uit Roswinkel is aangehouden voor bedreiging van zijn vader en het inslaan van diverse ruiten. De politie heeft de man maandagmiddag aangehouden nadat de familie melding had gedaan van het geweld. De man sloeg zon zes ruiten kapot met een schop. De zaak zal verder worden afgehandeld volgens het protocol huiselijk geweld. (bps 04-174782)

Oplichters aangehouden
ASSEN Maandagavond zijn drie mannen op verdenking van oplichting aangehouden. Een 23-jarige man afkomstig uit Delfzijl en zijn 25- en 35-jarige kompanen uit Den Haag waren in Assen bij een horeca gelegenheid aan het Kerkplein. De melder was al eens eerder opgelicht en herkende de truc. Hierop heeft hij de politie gewaarschuwd en konden de drie worden aangehouden en ingesloten. (bps 04-174810)

Eenzijdig ongeval
ASSEN Op de Europaweg-west gebeurde maandagmiddag tegen kwart voor één een eenzijdig ongeval. Een 69-jarige man uit Assen werd onwel achter het stuur. Hierdoor heeft hij op het verkeersplein de bermstenen geraakt, door de klap gingen de airbags uit. De bestuurder is overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. (bps 04-174700)

DWINGELOO Wat later op de maandagmiddag kreeg een 34-jarige vrouw uit Dwingeloo een aanrijding. De vrouw reed over de Eemster in de richting van de Beilervaart toen zij in de bocht de macht over het stuur verloor. Zij kwam tegen een boom aan om vervolgens aan de andere kant van de weg tegen een elektriciteitsmast tot stilstand te komen. De vrouw raakte gewond aan haar hoofd en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. (bps 04-174756)

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.