1e persbericht van dinsdag 24 augustus

Eindhoven 24-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na bedreiging

Maandagavond rond 18.30 uur is op de Groenewoudesweg een man van 43 uit Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor een vrouw van 69 uit Eindhoven uitgescholden en met de dood bedreigd. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Mannen aangehouden na beledigen agenten

De politie heeft maandagavond rond 20.45 uur op de Joost de Momperstraat twee mannen

( 30 en 23 jaar oud) uit Eindhoven aangehouden. Ze stonden bij een vuurtje in de berm. Toen politie ter plaatse kwam weigerden ze het vuur te doven. Ze scholden de agenten uit en bleven ze voortdurend beledigen. De twee werden aangehouden en op het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Eindhoven: Gebroken neus na ruzie over scooter

Een ruzie over de betaling van een scooter leidde maandag rond 21.30 uur tot een vechtpartij tussen twee mannen uit Eindhoven. Een 25-jarige man sloeg daarbij een andere man (40 jaar oud) een gebroken neus en stak hem met een mes in de bovenarm. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen. De 25-jarige man is in de Floralaan Oost aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte beroving en mishandeling gepakt

Dinsdagmorgen rond 1.00 uur is op het 18 Septemberplein een 25-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij had kort daarvoor een 21-jarige Eindhovenaar op de Markt mishandeld en beroofd van twee euro en een zakje weed. Het slachtoffer zat op een plateau te praten met een vriend. De verdachte kwam naar hem toe en eiste geld. Toen het slachtoffer dat niet gaf kreeg hij een harde klap tegen zijn hoofd. Toen de dader driegde "te gaan steken" gaf het slachtoffer zijn hele bezit, twee euro en een zakje weed, af. Gewaarschuwde politieagenten konden de man daarna op aanwijzing van het slachtoffer snel aanhouden. Hij is voor onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Diefstal auto

In de nacht van maandag op dinsdag is in de Radiostraat een zwarte Opel Corsa met het kenteken TH-BS-83 gestolen.

Deurne: Snelheidscontrole

De politie heeft maandagavond tussen 18.30 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Langstraat in Deurne. Er zijn 78 bestuurders bekeurd. De snelste reed 109 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.

Best: Verkeerscontrole

Maandag heeft de politie in Best en Son verkeerscontroles gehouden. De politie controleerde in Best op de Oude Rijksweg en in Son op de Gentiaanlaan. Er zijn 23 bekeuringen uitgeschreven. Er werd onder meer bekeurd vanwege een inhaalverbod, niet dragen autogordel en snelheidsovertredingen.

Bladel: Verdachte van diefstal uit vrachtauto gepakt

De politie heeft dinsdagmorgen rond 4.15 uur op een parkeerplaats op de A67 onder Bladel een 26-jarige man uit Oberhausen aangehouden. Toen de agenten tijdens hun surveillance de parkeerplaats opreden zagen ze de man bij een vrachtauto staan. Bij het zien van de agenten liep hij weg. Toen de agenten de man controleerden bleek dat hij vier gsms in zijn broekzak had zitten. Inmiddels werden twee vrachtautochauffeurs wakker. In hun vrachtauto waren een rugzak en twee gsms gestolen. De gsms die de man uit Oberhausen bij zich had werden herkend door de twee Poolse chauffeurs. De rugzak stond achter de cabine van de vrachtauto verborgen. De man uit Oberhausen is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.