Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

24-08-2004
Kermis horeca en winkelbeleid

Opbouw terras aan de Haven Volendam

Obstakels op en boven de weg
Om een onbelemmerde doorgang te kunnen garanderen voor hulpverleningsvoertuigen, dient u er voor te zorgen dat op de openbare weg voor uw zaak een vrije doorrijbreedte overblijft van tenminste 4,00 meter en een doorrijhoogte van 4,20 meter. Op het overblijvende deel van de openbare weg is het toegestaan zgn. biertonnen en parasols te plaatsen, maximaal over de lengte van de gevel van uw horecaonderneming; deze dienen echter wel vastgezet te worden. Losse barkrukken zijn op de openbare weg niet toegestaan.

Wellicht ten overvloede delen wij u mede dat het plaatsen van biertonnen, parasols en winddoeken e.d. alleen is toegestaan indien u in het bezit bent van een daartoe strekkende vergunning. U heeft daarover reeds een brief van ons ontvangen.
Bovendien mogen de biertonnen, parasols en winddoeken pas op de eerste dag van de kermissen worden geplaatst en dienen uiterlijk de dag na de kermissen te zijn verwijderd.

Verkoop van alcohol
Het verstrekken van alcoholhoudende drank op de openbare weg is verboden, tenzij dit plaatsvindt op uw terras èn het terras vermeld is op uw drank- en horecavergunning.

Schenken in plastic
Op grond van artikel 2.3.1.2.b van de APV heeft de burgemeester besloten om het schenken in glas te verbieden tijdens de beide kermissen vanaf 14.00 uur op de eerste dag tot en met 03.00 uur op de laatste dag. Ontheffing van dit verbod is mogelijk indien de horecaondernemer er op toeziet dat vanuit het besloten gedeelte van zijn inrichting geen glas mee naar buiten genomen wordt. Wanneer echter gevels geheel of gedeeltelijk verwijderd zijn, dan is ontheffing niet mogelijk.

Verkoop van etenswaren
Verkoop van etenswaren op de openbare weg is verboden. Bakplaten e.d. zijn dus niet toegestaan. Bij een overtreding wordt proces-verbaal opgemaakt en volgt er inbeslagname.

Sluitingstijd
De alcoholschenkende horeca moet om 02.30 uur het tappen staken en de muziek beëindigd hebben. Om 03.00 uur dient de alcoholschenkende horeca gesloten zijn.
Voor de alcoholvrije horeca geldt dat zij één uurtje langer open mogen zijn. De muziek moet, evenals bij de alcoholschenkende horeca, om 02.30 uur beëindigd zijn. Om 04.00 uur dient de alcoholvrije horeca gesloten te zijn. Ook dit jaar zal door de controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit aandacht worden besteed aan het alcoholgebruik door jongeren op en rond kermissen.

Geluidsboxen
Geluidsboxen buiten de inrichting zijn toegestaan, mits het geluidsniveau niet meer bedraagt dan 75 dB(A) laeq inclusief correctie, gemeten op de dichtstbijzijnde gevel woning van derden. Voor het plaatsen van geluidsboxen of het ten gehore (laten) brengen van live-muziek is een vergunning vereist.

Winddoeken
Voor de ondernemingen aan de Haven geldt dat aan de overzijde van de weg een zgn. winddoek geplaatst mag worden tussen de lantaarnpalen. Dit doek mag niet hoger zijn dan 2,00 meter, mag niet voor trappen worden geplaatst en mag uitsluitend voor het eigen bedrijf worden aangebracht ter lengte van de eigen gevel.