Ministerie van Defensie


http://www.mindef.nl

MINDEF: Persmededeling

De minister van Defensie, Henk Kamp, spreekt morgen tijdens een extra informatiedag het thuisfront toe van de 1350 militairen die momenteel naar Irak zijn uitgezonden voor SFIR4. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd om het thuisfront te informeren over de ontwikkelingen van de afgelopen weken in Irak.

De Chef Defensiestaf, generaal Dick Berlijn, geeft tijdens de bijeenkomst de laatste stand van zaken van de veiligheidssituatie in de provincie Al Muthanna. De Bevelhebber der Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Marcel Urlings, gastheer van deze thuisfrontdag en de Bevelhebber der Marechaussee, generaal-majoor Minze Beuving, doen verslag van hun zojuist afgeronde bezoek aan de Nederlandse militairen in Irak. De Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Dirk Starink, is eveneens aanwezig bij de bijeenkomst.

De thuisfrontdag is een besloten bijeenkomst. Media worden echter in de gelegenheid gesteld de opening van de bijeenkomst te registreren. Vertegenwoordigers van de media die bij de bijeenkomst aanwezig willen zijn, dienen zich vooraf op te geven bij landmachtvoorlichting: (070) 318 8363.

24 aug 04 12:56