Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 augustus 2004

Rijden onder invloed

Politie constateert alcoholgebruik bij automobilisten

Almelo en Haaksbergen

Almelo

Op dinsdag 24 augustus zag de politie omstreeks 02.10 uur een 22-jarige Almeloër op het Stationsplein in Almelo bij zijn auto staan. De man had alcohol gedronken en verzekerde de agenten dat hij lopend naar huis zou gaan. Het was de politie bekend dat de man meerdere keren voor rijden onder invloed was bekeurd en dat zijn rijbewijs tijdelijk ongeldig was. De politie vertrouwde het dus niet en bleef in de omgeving. Een kwartier daarna zagen zij de 22-jarige in zijn auto rijden over de Egbert Gorterstraat. De politie hield daarop de verdachte aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,93 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal. (04-104888)

Haaksbergen

Op dinsdag 24 augustus omstreeks 00.50 uur controleerde de politie op de Goorsestraat in Haaksbergen een 60-jarige automobilist uit Haaksbergen. Bij de man werd alcoholgebruik geconstateerd waarna de politie hem aanhield. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 0,76 o/oo. De verdachte kreeg hiervoor een rijverbod van 3 uur en een transactie. (04-104876)

Aanhouding na diefstal

Man betrapt op winkeldiefstal

Almelo

Op maandag 23 augustus was omstreeks 15.20 uur een man aangehouden wegens diefstal uit een winkel aan de Koornmarkt. Een personeelslid had gezien dat de man in de winkel een vitrinekast opende, waarin horloges liggen, daar iets uit pakte en in zijn jaszak stopte. Vervolgens liep de man de winkel uit en zette het op een lopen. Het personeelslid volgde hem daarbij en kon de verdachte met behulp van toezichthouders aanhouden. De politie nam de verdachte, een 33-jarige Almeloër van hen over. Tijdens de fouillering werd geen horloge aangetroffen. Wel had de verdachte een nieuwe spijkerbroek met kaartjes er nog aan bij zich. Deze bleek van diefstal afkomstig bij een kledingzaak in Almelo. De broek is in beslag genomen. De verdachte staat te boek als veelpleger en is in overleg met justitie in verzekering gesteld en opgesloten. (04-104690)

Inbraak in gemeentehuis

Bij een inbraak in het gemeentehuis werden laptops weggenomen

Goor

In het weekend werd ingebroken in het gemeentehuis van Goor. Nadat een raam was geforceerd werd toegang verkregen. Er werden onder andere drie laptops weggenomen. Namens de gemeente is hiervan aangifte gedaan. (04-104457)

Snelkraak kledingzaak

Nadat de toegangsdeur was geramd werd kleding weggenomen

Hengelo

Op dinsdag 24 augustus werd omstreeks 03.30 uur een snelkraak gemeld bij een kledingzaak aan de Nieuwstraat. Vermoedelijk met gebruikmaking van een auto werd de toegangsdeur eruit gereden. Er werd een onbekend aantal kledingstukken weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.(04-104896)

Aanhouding na diefstal

Verdachte aangehouden nadat hij onrechtmatig geld opnam

Goor

Op vrijdag 20 augustus werd door een 40-jarige vrouw uit Goor aangifte gedaan van diefstal van geld. Zonder haar toestemming was een aantal keren geld opgenomen bij de bank. Aan de hand van de videobeelden werd de identiteit van de verdachte bekend. De politie heeft de verdachte, een 35-jarige Almeloër op maandag 23 augustus aangehouden. De verdachte bekende het ten laste gelegde. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. Ook is zijn auto voor nader onderzoek in beslag genomen.(04-102684)

Aanrijding met letsel

Automobiliste rijdt van talud en komt tegen boom tot stilstand

Enschede

Op maandag 23 augustus werd omstreeks 17.45 uur een eenzijdige aanrijding gemeld aan de Usselerrondweg. Een 18-jarige Enschedese was met haar auto door nog onverklaarbare redenen naar rechts gereden en tegen een lichtmast gebotst. Vervolgens schoot ze met haar auto het talud af en komt tegen een eik tot stilstand. Met behulp van de brandweer werd ze uit de auto gehaald en naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is ze met onbekend letsel opgenomen. Nog vermeld wordt dat een passant, een 44-jarige Enschedeër achter in de auto van het slachtoffer is gestapt en het hoofd van het slachtoffer in stabiele positie heeft gehouden tot de komst van de ambulance. (04-104780)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (bps: 04-...)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (bps: 04-...)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (bps: 04-...)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (bps: 04-...)

Kop

Lead

Plaats

Inhoud - 5 w's (bps: 04-...)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --