Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 24 augustus 2004

Avensus neemt Evolve over

Evolve Datacom B.V. uit Delft is onlangs overgenomen door Avensus Holding B.V. uit Zwolle. Evolve zal voorlopig een zelfstandige bedrijfseenheid blijven binnen de Avensus organisatie. Rob van Straten is per 11 augustus aangesteld als algemeen directeur van Evolve.

Evolve is een voormalig bedrijfsonderdeel van Racal-Datacom Ltd. De activiteiten concentreren zich op producten en diensten voor e-security, voice logging en carrier class technology. Evolve heeft solide partnerships met marktleiders als Thales (security), NICE (voice logging), ECI en MRV (telecommunicatie). Tot de klantenkring van Evolve behoren vele vooraanstaande financiele instellingen en grote telecom operators. Voorts heeft Evolve een gespecialiseerd resellernetwerk van telecombedrijven voor voice-logging producten. De medewerkers van Evolve beschikken over veel technische kennis en ervaring. De dienstverlening bestaat uit consultancy, installatie en projectmanagement alsmede het onderhoud en de support op de geïmplementeerde oplossingen.

Avensus heeft als professionele ICT leverancier een sterke positie in de specialisaties: IP Telefonie, Informatiebeveiliging, Server Based Computing en Document Solutions. De activiteiten van Evolve zijn daar een uitstekende aanvulling op. 'Door de overname van Evolve breiden wij onder meer ons aanbod van oplossingen voor informatiebeveiliging fors uit', zegt Gert Wiggelinkhuijsen, commercieel directeur van Avensus. 'Avensus mag op dat gebied inmiddels tot de marktleiders in Nederland gerekend worden. De voice logging producten en diensten van Evolve vormen een goede versterking van de snelgroeiende IP Telefonie (VoIP) activiteiten van Avensus'.

'Hoewel we een kerngezond bedrijf zijn en prima zelfstandig verder hadden gekund hebben we gekozen voor aansluiting bij Avensus vanwege de groeimogelijkheden die onze klantenkring en productenpakket ons bieden,' zegt Herman Tönis, commercieel manager van Evolve. 'Die expansie is beter te realiseren als onderdeel van de Avensus organisatie. De bedrijven passen goed bij elkaar, de klantgerichte cultuur en de focus op kwaliteit van de dienstverlening bij Avensus spreken ons bijzonder aan'.

Avensus bestaat na de overname uit ca. 80 medewerkers en heeft vestigingen in Zwolle, Delft en Capelle a/d IJssel.

Voor meer informatie:
Avensus BV
Rob van Straten, Algemeen Directeur (rstraten@avensus.nl) Gert Wiggelinkhuijsen, Commercieel Directeur (gwiggelinkhuijsen@avensus.nl) Postbus 38
8000 AA Zwolle

Tel : +31 (0)38-4266555

Fax : +31 (0)38-4266500

===========einde bericht =================