Gemeente Voerendaal


24/8/2004 - Bevolkingsonderzoek borstkanker Voerendaal.

Bevolkingsonderzoek borstkanker.

Vanaf 16 augustus staat gedurende 6 weken op het Onze Lieve Vrouwenplein in Voerendaal het verplaatsbare onderzoekscentrum borstkanker. Ongeveer 2100 vrouwen tussen de 50 en 75 jaar, woonachtig in de gemeente Voerendaal, worden uitgenodigd om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. De uitnodigingen worden per straat/wijk, aan de hand van de postcode, verstuurd.

Tijdens de vorige ronde is in Voerendaal 85% van de uitgenodigde vrouwen onderzocht. Dit is ruim boven het landelijk vereiste minimum van 70%. Tijdens de vorige ronde zijn 21 vrouwen uit Voerendaal doorverwezen voor nader onderzoek, omdat op de foto een afwijking is geconstateerd.

Borstkanker is op dit moment in Nederland de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Jaarlijks wordt bij ongeveer 10.000 vrouwen borstkanker vastgesteld. Ongeveer de helft van de borstkankerpatiƫnten geneest. Dit percentage kan hoger worden indien borstkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt. Door om de twee jaar deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek kan borstkanker vroegtijdig worden vastgesteld en behandeld. Daardoor wordt de kans op genezing groter. Bovendien is vaak een borstbesparende behandeling mogelijk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Informatiepunt Bevolkingsonderzoek. Bereikbaar tussen 9.00 en 12.30 uur op telefoonnummer : 043-3254059.