Politie Amsterdam-Amstelland

81 km p/u te hard: rijbewijs ingeleverd

24-8-2004. Agenten die maandagmiddag rond kwart over drie begonnen met een lasercontrole constateerden na vijf minuten al een fikse overtreding. Een auto kwam langsrijden met 181 km p/u waar 100 km p/u is toegestaan.

De bestuurder werd aan de kant gezet. De 22-jarige bestuurder kon direct zijn rijbewijs inleveren. Zijn passagier moest hem naar huis aanrijden.

---

Vrouw beroofd omdat ze ander wilde helpen

24-8-2004. Een 57-jarige dame werd in de nacht van maandag op dinsdag rond half twee in de buurt van haar woning door een 23-jarige vrouw aangesproken. De jonge vrouw vertelde dat ze hulp nodig had maar was slecht te verstaan. De oudere vrouw nam de ander daarom even mee naar huis.

In de keuken aangekomen schreef de jonge vrouw op een briefje dat ze geld wilde. Toen de dame hier niet op in ging werd zij meerdere malen met een keukenmes gestoken. Haar zoon kwam op haar hulpgeroep af en kreeg de beroofster, die een handtas had weggenomen, met hulp van de buren op de trap te pakken. De vrouw werd door de politie aangehouden. Het slachtoffer kon na behandeling naar huis.

---

Klagen over de politie

In sommige gevallen kan het zijn dat u ontevreden bent over het contact dat u heeft gehad met de politie. Bijvoorbeeld omdat u vond dat de politieambtenaar grof en onbeleefd was. Of harder is opgetreden dan volgens u nodig was. Of juist helemaal niets deed, terwijl u daar wel om vroeg. In zo'n geval kunt u een klacht indienen.

Hoe gaat dit nu in zijn werk?

---

Routinecontrole auto levert vuurwapen op

24-8-2004. Agenten in de Transvaalbuurt zagen in de nacht van maandag op dinsdag rond één uur, een auto opvallend snel voorbij rijden. De bestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben en te veel te hebben gedronken. Bovendien gaf hij een valse naam op en troffen de agenten in zijn broeksband een geladen vuurwapen aan.

Bij een huiszoeking werd munitie werd aangetroffen. De verdachte is in verzekering gesteld.

---

Overval winkel De Ruijterweg
24-8-2004. Maandagmiddag rond vier uur werd een winkel op de Admiraal de Ruijterweg door een gewapende man overvallen. De man deed zich in eerste instantie voor als klant. Opeens trok hij een vuurwapen en richtte dat op een medewerker, die de kassa moest openen. De dader verdween vervolgens met geld uit de kassa en enkele goederen die hij vanaf de toonbank griste. Hij liep weg in de richting van de Van Speijkstraat.
Signalement
lichtgetinte man
tussen de 22 en 26 jaar oud
tussen de 1.90 en 1.95 meter
gekleed in witte (trainings)jas met capuchon
blauwe spijkerbroek
blauwe schoenen met golvend teken op de zijkant Opvallend was verder nog dat de overvaller een zonnebril met zeer donkere ovalen glazen droeg. De glazen lagen daarbij diep in de oogkassen.
Getuigen kunnen bellen met bureau Surinameplein via: 0900-8844. Belwinkel overvallen F. Scholtenbuurt

24-8-2004. Maandagavond rond kwart voor twaalf overvielen twee mannen een belwinkel in de Fannius Scholtenbuurt. Tijdens de overval werd de winkelier bedreigd met een vuurwapen. Hij ontstak in woede toen hij geld moest afgeven en raakte in gevecht met de overvallers.

De rovers vluchtten met de kassalade maar kwamen niet ver. Een politie-eenheid zag ze wegrijden en stelde een onderzoek in. De auto werd aan de kant gezet waarna de twee verdachten probeerden te ontkomen door een café in te duiken. Een van de overvallers werd in het toilet aangetroffen en gearresteerd. Hij had een vuurwapen bij zich. In de auto werd de buit aangetroffen. De recherche van het bureau Houtmankade is nog op zoek naar de tweede overvaller.

Signalement

negroïde man

leeftijd 20-25 jaar

afro-kapsel zoals in de jaren '70 populair was

lengte 1.70-1.75 meter

geheel in het zwart gekleed
Getuigen kunnen bellen met: 0900-8844.