Politie Zuid-Holland-Zuid

24/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

24-08-2004 - Persberichten District II

CONTROLE
LEERDAM- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Parallelweg hebben politieagenten 66 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op maandagmorgen, 23 augustus 2004, van 07.50 tot 10.05 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 1360 voertuigen.

VROUW AANGEREDEN
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM- Een 34 jarige vrouw uit Gorinchem is aangereden op het Piazza Center en raakte daarbij gewond. De veroorzaker een nog onbekende jongen met getinte huidskleur reed na het ongeval op zijn fiets door zonder zich over de vrouw te bekommeren. Dit gebeurde op maandagmorgen, 23 augustus 2004, omstreeks 11.00 uur. De vrouw fietste op het Piazza Center. Ter hoogte van de pinautomaat aan de kant van de Wijnkoperstraat werd de vrouw door de fietsende jongen plotseling aangereden. De vrouw kwam ten val en liep een gebroken voet en een scheur in de onderkant van haar teen op. Ze werd behandeld in het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de jongen en getuigen die iets van de aanrijding tussen de twee fietsen gezien hebben of iets weten. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

MAN OMGEDUWD
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ALBLASSERDAM- Een 76 jarige man uit Alblasserdam is door een nog onbekende jongen omgeduwd. Dit gebeurde op maandagmiddag, 23 augustus 2004, omstreeks 15.10 uur, op het Wilgenplein. De man liep met zijn rollator over het voetpad van de winkels. Een jongen van ongeveer 17 jaar, met krullend zwart haar en een getinte huidskleur, gekleed in een grijs T-shirt met merkteken op de borst en een donkerblauwe spijkerbroek fietste over het voetpad. De man zei tegen de jongen dat hij niet over het voetpad mocht fietsen. De jongen gaf de man daarop een trap. De man viel met zijn hoofd tegen een muurtje. In zijn val nam hij ook nog een klein kindje mee welke daar met de moeder liep. Een getuige probeerde de jongen nog tegen te houden, doch dit lukte niet. De man is met letsel aan zijn hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de jongen en getuigen die iets gezien hebben of weten van dit voorval. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

POEDER
SLIEDRECHT - Maandagmiddag 23 augustus 2004 kwam bij de gemeenschappelijke meldcentrale (GMC) de melding binnen dat er poeder gevonden was bij het legen van een brievenbus aan de Industrieweg. Een 41-jarige Sliedrechtenaar kreeg dit poeder over zich heen. Hij laadde de zak met poststukken in zijn auto en ging terug naar het postkantoor aan de Stationsweg waar hij alarm sloeg. Hierop werden de hulpdiensten ingeschakeld. Uit voorzorg werden de beide locaties waar het poeder aanwezig was (Industrieweg en Stationsweg), afgezet en het poeder afgedekt. De brandweer nam een monster van het poeder, waarna dit monster overgebracht werd naar een laboratorium in Lelystad. Omstreeks 21.00 uur werd bekend dat het poeder geen anthrax bevatte en werden de afzettingen opgeheven. Waar het poeder wel uit bestaat, zal over enkele dagen duidelijk moeten worden.

AANRIJDING MET LETSEL
SLIEDRECHT- Op maandagavond, 23 augustus 2004, omstreeks 18.35 uur, vond op de Thorbeckelaan met de kruising Nachtegaallaan met het Fazantplein een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een overstekende fietser. Een 73 jarige vrouw uit Sliedrecht stak op de fiets de Thorbeckelaan over en verleende geen voorrang aan een motorfiets, bestuurd door een 45 jarige man uit Sliedrecht, welke over de Thorbeckelaan reed in de richting van de Hoepel. De motorrijder kwam ten val. Hij raakte niet gewond, maar de motorfiets liep wel schade op. De 73 jarige vrouw is per ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op dinsdagochtend, 24 augustus 2004, omstreeks 02.30 uur, is op de Bataafsekade een 36 jarige man uit Gorinchem door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 4 uren heengezonden.