Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 24 augustus 2004

* BELG OPGELICHT
ROTTERDAM - Maandagavond rond half tien werd een 37-jarige Belg, afkomstig uit Genk, het slachtoffer van oplichting. De Belg had zich, naar aanleiding van een advertentie op internet, gemeld ter hoogte van de vijver op de kruising van de Donkersingel met de Wilgenplaslaan. Daar zou de koop van een laptop plaatsvinden. Toen de man zich op de afgesproken plaats meldde werd hij opgewacht door twee nog onbekende mannen. Voordat hij zijn laptop kreeg moest hij eerst 1500 Euro en zijn mobiele telefoon afgeven. De beide mannen gingen vervolgens een flat binnen en kwamen niet meer terug.


* WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Dinsdagmorgen omstreeks half twee werd een 52-jarige bewoner van het Baarlandhof in zijn woning overvallen. Het slachtoffer was met twee mannen vanuit een café naar zijn huis gegaan. In zijn woning werd de man, onder bedreiging van een mes, vervolgens van zijn geld, bankpas, mobiele telefoon en sleutelbos beroofd. Hierbij liep hij enkele lichte snijwonden op. Met de buit renden de twee overvallers de woning uit en vluchtten in onbekende richting. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* HEROINE IN BESLAG GENOMEN
ROTTERDAM - De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelde maandagmiddag in een woning aan de Dahliastraat een onderzoek in. In de woning werd heroïne en cocaïne aangetroffen, in totaal 278 gram. De verdovende middelen werden in beslag genomen. Een 29-jarige Hagenaar, die in de woning aanwezig was, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij is inverzekering gesteld. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Uitgave maandag 23 augustus

* GLAZENWASSER GEWOND
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks twee uur raakte op de Kralingse Zoom een 33-jarige glazenwasser uit Den Haag gewond nadat de trap waar hij op stond, plotseling brak. De man, die een val van zes meter maakte, werd met gebroken ribben door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.


* RUIM TWAALFHONDERD HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

Politiepersoneel van het district Oost stelde maandagmorgen omstreeks tien uur, op grond van de Opiumwet, een onderzoek in een pand in de Boezemstraat in. In twee ruimtes werden hennepkwekerijen aangetroffen. In totaal werden 1253 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerijen wordt een onderzoek ingesteld.

* FILIPPIJNSE MATROOS GEWOND
ROTTERDAM - Zondagmiddag is een 34-jarige matroos, afkomstig van de Filippijnen, aan boord van het zeeschip Eucon Progress gewond geraakt aan zijn hand. Tijdens het afmeren in de Prinses Beatrixhaven kwam de matroos met zijn hand tussen een tros en de meerstoel bekneld te zitten. Hij werd met een deels verbrijzelde hand door de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Ook raakte hij een van z'n vingertoppen kwijt.


* CROSSER BREEKT BEEN
ROTTERDAM - Tijdens het crossen op een crossterrein aan de Malakkastraat (Maasvlakte) is een 16-jarige jongen uit Vlissingen gewond geraakt. De jongen maakte met zijn motor een sprong maar kwam verkeerd terecht. Hij dook over het stuur van zijn motor en kwam ten val. Hij liep daarbij een gebroken been op. De ambulance kon niet bij het slachtoffer komen vanwege de terreinomstandigheden. Met een terreinwagen werd de jongen naar de weg gebracht en vervolgens met de ambulance naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis.