Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ITPS en PNO Consultants samen actief in Midden en Oost Europa

International Trade Promotion Services ITPS, die in Centraal en Oost Europa diverse bilaterale kamers van koophandel vertegenwoordigt en Subsidieadviesbureau PNO Consultants hebben besloten tot intensieve samenwerking.

Door deze samenwerking beschikt ITPS over een partner op het terrein van subsidieadvies en kan daarmee het servicepakket aan haar klanten verbreden. Omgekeerd heeft PNO Consultants in ITPS een partner met expertise in assistentie, advies en uitvoering bij het bewerken (in de breedste zin van het woord) van de markten in Centraal en Oost Europa. Bijkomend voordeel is dat ITPS eigen kantoren en mensen heeft in de meeste Centraal en Oost Europese landen. Daarom zien ITPS en PNO goede mogelijkheden om elkaars positie in deze regio te versterken.

Dit vormt de basis voor de samenwerking die maandag 23 augustus tijdens een zeiltocht in een antieke Zeeuwse hoogaars formeel werd bezegeld door het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.

"Deze samenwerking past in de strategie van PNO Consultants om de komende jaren vooral in dit deel van Europa de activiteiten te intensiveren," zegt Bob Stassar, als directeur verantwoordelijk voor internationalisatie. "Op dit moment zijn wij daarom ook bezig in een aantal van die landen eigen organisaties op te zetten. De samenwerking met ITPS, dat nauw gelieerd is aan de Nederlandse kamers van koophandel, is daarvoor een belangrijke stimulans."

"Door subsidieadvies aan ons dienstenpakket toe te voegen, door de samenwerking met PNO Consultants, is ITPS nog beter in staat vooral het Nederlandse bedrijfsleven op alle terreinen te ondersteunen bij hun, toekomstige, activiteiten in Centraal en Oost Europa. Door onze jarenlange ervaring in deze regio en de vele contacten die wij daarin opgebouwd hebben, zal deze samenwerking voor beide organisaties leiden tot een verbetering van de dienstverlening," aldus Maarten van Dam, directeur van ITPS. "Zowel de klanten van ITPS als die van PNO Consultants zullen profijt hebben van deze combinatie van disciplines."

De partners

ITPS

ITPS is dé partij waar Nederlandse bedrijven terechtkunnen voor assistentie, advies en uitvoering bij het bewerken van de markten in Centraal en Oost Europa. Dat omvat onder meer uitbesteding van productie, genereren van export/ import en investeren.

ITPS heeft een netwerk in Centraal en Oost Europa van eigen vestigingen met lokale medewerkers onder Nederlands management. In totaal werken bij ITPS circa 60 mensen. Inmiddels is ITPS vertegenwoordigd in 10 landen.

ITPS vertegenwoordigt als organisatie verschillende bilaterale Kamers van Koophandel (Nederlands-Poolse KvK; Nederlands-Tsjechische KvK etc.) en begeeft zich in het netwerk van instanties, actief in het "internationaal ondernemen". Enkele voorbeelden van activiteiten in dit kader zijn:


- ITPS als officieel steunpunt in Centraal en Oost Europa voor de Metaalunie
- ITPS vervult liaisonfunctie tussen de provincie Noord-Holland en Pommeren (PL)
- ITPS ondersteunt bij de organisatie van seminars/ spreekdagen/ workshops door diverse instanties.
- ITPS verzorgt de organisatie van handelsreizen, onder meer geïnitieerd door de EVD, kvk's, provincies, brancheorganisaties.

PNO Consultants

PNO Consultants is het grootste gespecialiseerde subsidieadviesbureau in Europa. Vanuit de zes vestigingen in Nederland en eigen kantoren in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is het bureau actief in heel Europa. Behalve voor het bedrijfsleven werkt PNO Consultants in toenemende mate voor de overheid en not for profitsector. Opgericht in 1984, heeft het bedrijf nu 170 medewerkers. De dienstverlening strekt zich uit van het inventariseren van subsidiemogelijkheden, via het opzetten van subsidiabele trajecten, inclusief het opstellen van de aanvraag tot het projectmanagement en het administratieve beheer van projecten.