Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 24 augustus 2004

(

Nieuwerkerk a/d Ijssel Meisjes verdacht van plegen diverse misdrijven

De politie heeft vorige week vijf meisjes uit Nieuwerk a/d Ijssel, Rotterdam en
Capelle a/d Ijssel gehoord als verdachten van onder andere bedreiging, mishandeling, kleine diefstallen en inbraak en diefstal van een auto. De verdachten zijn 15 en 16 jaar. De politie maakt proces verbaal op tegen de verdachten.

De politie kwam de verdachten op het spoor nadat tegen twee van hen deze maand aangifte was gedaan van diefstal in een bedrijf waar zij vakantiewerk verrichten. De twee worden ervan verdacht een portemonnee te hebben weggenomen uit het bedrijf nadat hen ontslag was aangezegd.

Uit de verhoren werden meerdere zaken bekend waarna de politie ook de andere verdachten op het spoor kwam. Tijdens de verhoren bekenden alle verdachten hun aandeel in ondere andere een bedreiging en belediging van een plaatsgenote, mishandeling van een Rotterdamse, kleine diefstallen en inbraak en diefstal van een auto en joyriding. De feiten werden afgelopen maanden gepleegd en voornamelijk in Nieuwerkerk a/d Ijssel.

In zwembad 'het Polderbad' werden diverse diefstallen gepleegd, waaronder twee fietsdiefstallen. De verdachten wisten diverse keren zonder te betalen en op illegale wijze het zwembad binnen te komen. Daar werd bij een van de bezoeken een plaatsgenote mishandeld na een woordenwisseling. Bij één van de diefstallen in het bad werd op maandag 9 augustus een autosleutel gestolen. Twee van de verdachten namen vanaf het parkeerterrein de auto mee. Bij het wegrijden werd een spiegel van een andere auto beschadigd. Onderweg naar onder andere Capelle a/d Ijssel en Rotterdam werden nog twee auto's geraakt. De auto werd vervolgens in Nieuwerkerk achtergelaten, maar werd de autoradio meegenomen. Deze werd later door de politie in beslag genomen.
Tevens nam de politie in de woning van de Rotterdamse nog enkele rekenmachines in beslag. Deze zou de Rotterdamse uit een school in Nieuwerkerk hebben weggenomen nadat zij daar had ingebroken. Met een andere verdachte brak de Rotterdamse kort daarop opnieuw in in de school. Er werden snoepgoed en drinken buitgemaakt.

De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek. Van niet alle zaken heeft zij aangiftes binnen. De politie verzoekt benadeelden alsnog aangifte te komen doen.


Noot voor de redactie,