Business Objects versterkt positie in financiële sector

AFM, DSB Bank en Friesland Bank toegevoegd aan klantenportfolio

Bilthoven, 24 augustus 2004 - Business Objects heeft zijn positie als leverancier van business intelligence (BI) oplossingen in de financiële sector verder uitgebouwd. Afgelopen drie maanden werden contracten gesloten met Autoriteit Financiële Markten (AFM), DSB Bank en Friesland Bank.

"In toenemende mate moet je verantwoording afleggen aan de autoriteiten", aldus Paul Schoorl, Business Architect bij de Friesland Bank. "Denk maar aan De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank. Er zit veel beweging in de eisen waaraan een bank moet voldoen. Dan moet je wel over een rapportageplatform beschikken dat eenduidig is en zonder blikken of blozen is aan te passen aan nieuwe vereisten."

"Niet alleen het management van een bank wil weten hoe de bedrijfsvoering ervoor staat, ook externe organisaties stellen eisen aan de informatievoorziening", aldus Arjen Koonings, Country Manager van Business Objects Nederland. "Hiervoor moeten zij over een flexibele omgeving beschikken. Het is gebleken dat ons uitgebreide portfolio producten en diensten een oplossing biedt die perfect aansluit bij de wensen en eisen van financiële instellingen."

Over Business Objects
Business Objects (Nasdaq: BOBJ) is wereldwijd marktleider op het gebied van Business Intelligence-oplossingen. Hiermee krijgen organisaties beter inzicht in hun bedrijfsprestaties. In december 2003 heeft Business Objects het bedrijf Crystal Decisions overgenomen, de belangrijkste leverancier op het gebied van rapportagetools. Business Objects heeft meer dan 26.000 klanten in meer dan 80 landen. www.businessobjects.nl.