ANBO

Informatie over AWBZ

Op de website www.steffie.nl legt roodharige Steffie uit hoe internet werkt, wat surfen, e-mailen en chatten is. Vanaf vandaag vertelt Steffie ook hoe de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) in elkaar zit. VGZ heeft uitbreiding van de website met deze module mogelijk gemaakt.

Steffie.nl wordt door de stichting ZetNet beheerd met als doel maatschappelijke relevante onderwerpen op een eenvoudige en leuke manier uit te leggen. ZetNet is een platform voor (iedereen die zich betrokken voelt bij) mensen met een verstandelijke beperking en zoekt samenwerking met organisaties en bedrijven die maatschappelijk ondernemen in hun vaandel hebben staan.

Steffie.nl is in eerste instantie ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Al snel bleek dat ze ook senioren, mensen met een taalachterstand en zelfs complete schoolklassen op bezoek kreeg. Hierna is de opzet aangepast en de doelgroep uitgebreid. De onderwerpen die Steffie behandelt, worden stap voor stap uitgelegd, compleet met animaties en spraak.

De uitleg over de AWBZ is ontwikkeld in samenwerking met Zorgverzekeraar VGZ. De AWBZ is een complexe wet, waarvan veel Nederlanders gebruik maken. Met name mensen met een verstandelijke beperking en ouderen hebben relatief veel met de AWBZ te maken. Voor hen is het van belang dat de wet op een duidelijke en eenvoudige manier wordt uitgelegd. Dat is de reden voor het feit dat Zorgverzekeraar VGZ ervoor gekozen heeft om hen mede via deze toegankelijke weg te informeren. Steffie stipt de belangrijkste keuzes aan en licht ze toe. Na het doorlopen van de module heeft men een goed beeld van hoe de AWBZ werkt en welke stappen doorlopen moeten worden.

Over korte tijd zal een tweede VGZ-module live gaan bij Steffie.nl. Bezoekers kunnen dan ook alles te weten komen over hoe de opname in een ziekenhuis te werk gaat en wat er bij komt kijken.

Meer informatie over de AWBZ is ook te vinden op www.vgz-zorgkantoren.nl