MEESPIERSON FUND

MeesPierson Fund en Match verwerven Siso

Persbericht

MeesPierson Fund en Match Investments verwerven Duitse retailer in kledingtextiel Siso

Verkoop via 950 winkels en verkooppunten:

Rotterdam, dinsdag 24 augustus 2004 - MeesPierson Informal Opportunity Fund BV (MeesPierson Fund) en Match Investments BV hebben samen een meerderheidsbelang genomen in Siso Textil GmbH te Aken. Het management heeft het resterende belang verworven.

Het bedrijf verkoopt textiel en kleding via 950 eigen winkels en andere verkooppunten, verspreid over Duitsland. Het hoofdkantoor en het centrale distributiecentrum zijn gevestigd in Aken. Siso Textil GmbH heeft een omzetniveau van ca. EUR 85 mln en heeft ca. 900 medewerkers in dienst.

Siso Textil GmbH, het van oorsprong oudste handelshuis van Aken, heeft in 2002 een succesvolle doorstart gemaakt nadat de moedermaatschappij een aantal ongelukkige investeringen had gedaan in het voormalige Oost Duitsland. Het ervaren managementteam heeft de dochtermaatschappijen de afgelopen jaren verder ontwikkeld tot een gezonde en perspectiefvolle onderneming. Op basis van deze goede resultaten heeft de bewindvoerder besloten de onderneming aan het zittende management te verkopen en zich terug te trekken uit de moedermaatschappij.

'Siso heeft een sterke marktpositie en heeft zeer veel mogelijkheden om haar bestaande positie verder te versterken en uit te bouwen,' aldus Markwin Maring, manager van het MeesPierson Fund. 'Hierbij denken wij ook aan andere Europese landen. De door de nieuwe aandeelhouders gerealiseerde financiële herstructurering verschaft Siso Textil GmbH in de toekomst voldoende middelen om de geplande groei te realiseren.'

MeesPierson Fund, onder leiding van fundmanager Markwin Maring, is een fonds van informal investors en investeert in niet-beursgenoteerde ondernemingen. De toegevoegde waarde van het fonds bestaat - naast de inbreng van kapitaal - uit de expertise en kennis die de informal investors aan de diverse investeringen koppelen. MeesPierson Fund streeft ernaar om na een intensieve periode van verbetering en groei haar participaties te vervreemden. MeesPierson Fund is gevestigd in Rotterdam en investeerde eerder in o.a. Cold Food, de makers van Kwekkeboom en Van Dobben croquetten en De Lampenier.

Match Investments BV is een investeringsfonds van informal investors, opgericht om te participeren in niet-beursgenoteerde bedrijven met een sterke groeipotentie. Het fonds wordt beheerd door Match Asset Management BV, een dochter van Match Finance BV. Match Finance BV is actief op het gebied van vermogenbeheerder voor institutionele klanten en corporate finance en heeft vestigingen in Soest, Frankfurt en Willemstad.