Gemeente Amerongen


Gemeenteraad Amerongen stemt in met herindelingsontwerp Tijdens een extra raadsvergadering op 23 augustus j.l. heeft de Raad van Amerongen zijn voorkeur met zeven/zes uitgesproken over het herindelingsontwerp van Gedeputeerde Staten. Daarnaast hebben zij het Grondleggend Document voor kennisgeving aangenomen.

Op 20 april 2004 heeft het college van Gedeputeerde Staten (GS) het herindelingsontwerp Heuvelrug vastgesteld. In dit ontwerp stelt GS voor om Maarn, Amerongen, Leersum, Doorn en Driebergen-Rijsenburg ( MALDD) samen te voegen. Na diverse informatierondes en binnengekomen reacties hebben alle fracties tijdens deze extra raadsvergadering hun zienswijze bekendgemaakt. Ook is het Grondleggend Document voor kennisgeving aangenomen. Hierin staan in het kort de eigen, lokale aandachtspunten beschreven door de colleges zoals zij die van belang achten voor hun inwoners bij de vorming van een nieuwe gemeente.

De Raden kunnen uiterlijk tot 1 september hun zienswijze bekendmaken aan Gedeputeerde Staten (GS) waarna door GS een concept herindelingsadvies wordt opgesteld. In december wordt het bemiddelingsvoorstel voorgelegd aan Provinciale Staten en als zij akkoord zijn gaat het advies naar de minister van Binnenlandse zaken. Uiteindelijk zal de ministerraad en vervolgens de Tweede en de Eerste kamer zich over dit voorstel uitspreken voordat het een wettelijk besluit wordt.