Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Autodesk en ViaNova IT introduceren integrale ontwerpoplossingen voor spoor- wegen- en waterbouw

Barendrecht, 24 augustus 2004 Autodesk, leverancier van ontwerpsoftware en digitale content, heeft een aantal overeenkomsten gesloten met partner ViaNova IT, aanbieder van ontwerp- en planningssoftware voor de spoor- wegen- en waterbouw. In het kader van de overeengekomen samenwerking gaan beide partners oplossingen aanbieden waarmee wegen- en spoorwegbouwers betrouwbare ontwerpen kunnen maken en beheren en hun ontwerpgegevens kunnen uitwisselen met alle betrokken partijen. Hierdoor kunnen sneller gefundeerde beslissingen worden genomen, wat zich uiteindelijk vertaalt in tijd- en kostenbesparingen.

De geïntensiveerde samenwerking houdt onder meer in dat Autodesk het ViaNova-product NovaPOINT met bijbehorende modules toevoegt aan haar productaanbod. NovaPOINT, ontwerpsoftware voor wegenbouwers, is gebaseerd op Autodesk Map 3D 2005, een 2D/3D-tool voor precisiecartografie en GIS-analyse. De software wordt in eerste instantie exclusief in het Verenigd Koninkrijk en Ierland aangeboden; later volgen andere landen en regio s, waaronder de Benelux.

Daarnaast gaat Autodesk met ViaNova werken aan de ontwikkeling van een integrale ontwerpoplossing voor de spoorwegbouw. De bestaande NovaPOINT-technologie (NovaPOINT Road en NovaPOINT Rail) wordt gemigreerd naar het Autodesk Civil 3D -platform dat 3D-ontwerpfunctionaliteit combineert met de eenvoud van 2D.

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken en communiceren gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten, kijk op www.autodesk.nl.

Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 0180 691000
e-mail: sjoerd.lazeroms@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl

2

2