Persbericht

PontMeyer N.V. kiest ook voor FSC!

PontMeyer wordt actief deelnemer in FSC Nederland en ondersteunt daarmee de uitgangspunten van FSC.

Het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC) is het internationale keurmerk voor hout uit aantoonbaar goed beheerde bossen dat wereldwijd de steun heeft van het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace. Inmiddels bedraagt het aandeel FSC-gecertificeerd hout op de Nederlandse markt 11 procent.

FSC Nederland is een stichting van en voor bedrijven, die in nauwe samenwerking met milieu- en ontwikkelingsorganisaties het gebruik van FSC-gecertificeerd hout actief stimuleert. De stichting heeft nu 117 deelnemers.

PontMeyer N.V. is een vooraanstaande leverancier van hout en materialen voor de Nederlandse bouw-, renovatie- en onderhoudsmarkt. Het concern, dat over 86 landelijk gespreide vestigingen in Nederland beschikt, heeft ruim 1400 medewerkers in dienst. Dankzij een klantgerichte marktbenadering, een innovatief en aansprekend producten- en dienstenaanbod, een fijn vertakte geografische spreiding en een hoge servicegraad is PontMeyer een betrouwbare partner voor bouwend Nederland. Het deelnemerschap aan FSC Nederland past in het "Green Policy Program", het milieubeleidsplan van PontMeyer.

PontMeyer zal met ingang van 2004 in vrijwel alle productgroepen FSC producten gaan aanbieden. Het betreft vurenhout, hardhout en plaatmaterialen. De keuze voor FSC-gecertificeerde producten sluit volledig aan bij het milieubeleid van PontMeyer.

Steeds meer grote opdrachtgevers in de bouw hebben in de afgelopen 2 jaar convenanten gesloten met FSC Nederland (waaronder ABN Amro en Bouwfonds) over het gebruik van FSC-gecertificeerde producten in projecten. De vraag naar FSC-gecertificeerde producten in Nederland is de afgelopen jaren zeer sterk toegenomen.

Voor nadere informatie:

Jesse Kuijper Frank van Zanten
Voorzitter Bestuur FSC Nederland Voorzitter Raad van Bestuur PontMeyer N.V. Tel: 030 - 69 26 398 Tel: 075 - 653 62 62


---- --