Politiebond ACP

Nederland verdient beter!

Met als leus "Nederland verdient beter" voeren CNV, FNV en MHP actie tegen de plannen van het kabinet. Dit kabinet raakt met de forse bezuinigingsdrift iedere werknemer en uitkeringsgerechtigde hard in de portemonnee.

Op de website Nederlandverdientbeter.nl staat alle informatie over de bezuinigingen die het kabinet Balkenende wil doorvoeren en de acties die daartegen worden ondernomen. In de ogen van de vakcentrales en de aangesloten bonden wordt met de bezuinigingen in één kabinetsperiode de sociale zekerheid afgebroken, waar we met zijn allen de afgelopen tientallen jaren aan hebben gewerkt. Door deze afbraak wordt ook u hard in de portemonnee geraakt, omdat:

* er fors gesneden wordt in prepensioenregelingen;
* de werkloosheidsuitkering wordt beperkt;
* ontslagvergoedingen moeten worden ingeleverd;
* de WAO nog maar voor een enkeling beschikbaar is;
* de ontslagbescherming wordt aangetast;

* uitkeringen worden bevroren, dus ook de AOW;
* collectieve voorzieningen met zoveel bezuinigen te maken krijgen dat de werkgelegenheid van velen én het niveau van dienstverlening worden aangetast;

* het kabinet loonsverhogingen wil verbieden en daarvoor zelfs internationale regelgeving overtreedt.

Maar niet alleen daarom. Het belangrijkste: de maatregelen gaan ten koste van solidariteit en een gezonde toekomst. Nederland wordt er niet beter van, ook niet economisch gezonder.

De toekomst van Nederland

Het CNV ziet ook de noodzaak van veranderingen, maar is het niet eens met de wijze waarop dit nu gebeurt. De lage- en middeninkomens betalen de rekening. Niet alleen in financieel opzicht, ook sociaal gezien. Kinderen niet meer op schoolreis, opzeggen sportclubs, uitstellen van doktersbezoek: dat is wat de bezuinigingen in veel gezinnen concreet betekenen. De gevolgen van dit beleid reiken daardoor verder dan wat u en ik maandelijks te besteden hebben. Het gaat over het soort samenleving dat we willen. Wanneer iemand er nog bij hoort of wanneer niet meer.

Steentje bijdragen

Het CNV wil dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Door een betaalde baan, te zorgen voor uw kind of buurvrouw, de buurt, vrijwilligerswerk te doen. Meedoen aan de maatschappij. Maar als het even niet anders kan, door ziekte of omdat er geen werk is, moet u niet meteen het gevoel krijgen er niet (meer) bij te horen. Dat zijn echter wel de effecten van het huidige kabinetsbeleid. We geloven niet dat er zo (hard) bezuinigd moet worden dat het de aangekondigde maatregelen rechtvaardigt.

Nederland is niet zo arm of er zo slecht aan toe dat de sociale voorzieningen moeten worden afgebroken, zoals nu dreigt te gebeuren door Balkenende II. Bovendien is het niet eerlijk dat de bezuinigingen alleen door de werknemers worden betaald. Waar het in de acties om gaat, is de toekomst van jongeren en kinderen. Zij betalen nog jaren voor de gevolgen van dit beleid.

Het gaat niet alleen om de positie van gepensioneerden en mensen met een handicap. Maar ook om de vraag wanneer we vinden dat iemand mag stoppen met werken.

Dat zijn de redenen waarom ook u zaterdag 2 oktober naar Amsterdam moet komen!

Uw aanwezigheid op het Museumplein kan dit kabinetsbeleid een halt toeroepen en zorgen dat er beter wordt nagedacht over de toekomst van Nederland. Het gaat tenslotte ook om uw toekomst, uw samenleving, uw kinderen en uw buurtgenoten.

Nederland verdient beter!

Het CNV roept u als vakbondslid op om op 2 oktober naar Amsterdam te komen. Ieder lid krijgt een persoonlijke uitnodiging. Voor gratis vervoer naar Amsterdam wordt gezorgd.

Politie in actie op 22 september!

De gezamenlijke politievakorganisaties gaan in de aanloop naar de landelijke actiedag op 2 oktober ook actievoeren op 22 september, de woensdag na Prinsjesdag. Hoe en wat we die dag gaan doen? Het is net als met de troonrede en de miljoenennota, de komende dagen worden de plannen verder uitgewerkt. Kijk daarom op deze site voor het laatste nieuws over wat er in uw regio gebeurt en waar u mogelijk een bijdrage aan kunt leveren. Uw steun maakt het verschil!